Afacerea "Cathedral Plaza" a ajuns pe masa presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, arhiepiscopul Bisericii Catolice, Ioan Robu, solicitand, in scris, "sprijinul grabnic" al Executivului european "in favoarea cauzei comunitatii catolice
Afacerea "Cathedral Plaza" a ajuns pe masa presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, arhiepiscopul Bisericii Catolice, Ioan Robu, solicitand, in scris, "sprijinul grabnic" al Executivului european "in favoarea cauzei comunitatii catolice din Romania". "Mica noastra comunitate lupta, zilele acestea, pentru protejarea Catedralei Sfantul Iosif din Bucuresti, pusa in pericol de construirea unei cladiri inalte de 75 de metri, la mai putin de 10 metri de zidurile bisericii", se arata in scrisoarea expediata, miercuri, pe adresa Comisiei, arhiepisopul Robu apeland "la amabilitatea" inaltului oficial european "pentru a ne sprijini in eforturile noastre de a proteja acest monument unic in Romania". "Spre marea noastra surpindere, autoritatile romane sunt absolut nepasatoare, in pofida solicitarilor facute. Ele continua sa ignore abuzul impotriva comunitatii noastre, protestele cetatenilor, ale societatii civile, reprezentate de diferite organizatii non-guvernamentale, ale mass-media si ale comunitatii catolice din Romania, si protestul Sfantului Scaun", mai precizeaza textul remis Comisiei, cu speranta ca dosarul Catedralei sa ajunga, prin intermedierea Executivului comunitar, in atentia presedintelui Traian Basescu si a premierului Calin Popescu Tariceanu.
Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele a primit ieri seara din partea unui reprezentant al presei un dosar voluminos al afacerii "Cathedral Plaza", in vederea studierii cazului. Afacerea "Cathedral Plazza" a intrat si in atentia Departamentului National Anticoruptie. Parlamentul Romaniei a invitat Asociatia Civic Media sa participe saptamana viitoare la o audiere a primarului general Adriean Videanu la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii din Senat condusa de senatorul Rodica Stanoiu si la care vor participa si IPS Robu, Arhiepiscopul Mitropolit Romano-Catolic de Bucuresti ca si academicianul Dinu C. Giurescu. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.