Directorul Centrului de Ingrijire si Asistenta Adaseni din cadrul Consiliului Local Avrameni si fostul primar al localitatii sunt cercetati penal de politistii de la Investigarea Fraudelor Botosani, pentru crearea unui prejudiciu de peste doua miliar
Directorul Centrului de Ingrijire si Asistenta Adaseni din cadrul Consiliului Local Avrameni si fostul primar al localitatii sunt cercetati penal de politistii de la Investigarea Fraudelor Botosani, pentru crearea unui prejudiciu de peste doua miliarde de lei.
Directorul Dumitru Flamanzanu (57 de ani) si fostul primar Neculai Iurcu sunt acuzati de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, ultimul fiind invinuit si de delapidare.
Anchetatorii au stabilit ca, in calitate de director, Flamanzanu nu si-a indeplinit in mod corespunzator atributiile de serviciu in ceea ce priveste achizitia publica de combustibil tip M necesar pentru centrala termica a centrului. Cumpararea combustibilului a fost facuta de la SC Modern SRL Campulung, judetul Arges, desi firma nu intra in categoria producatorilor sau importatorilor de asemenea produse, obiectul de activitate al acesteia fiind transportul rutier de marfuri.
Prejudiciul cauzat Centrului de Ingrijire si Asistenta Adaseni de catre Flamanzanu se ridica la suma de 103.892,1 RON.
In acelasi dosar, Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani a confirmat inceperea urmaririi penale si fata de Neculai Iurcu (50 de ani), fost primar al comunei Avrameni, in prezent contabil-sef la Consiliul Local Avrameni.
El este acuzat de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice si delapidare, dupa ce, in perioada 2000-2004, a creat un prejudiciu de 108.392,1 RON. Ofiterii au stabilit ca, in calitate de primar al comunei Avrameni, nu si-a indeplinit atributiile de serviciu in ce priveste organizarea corespunzatoare a selectiilor de oferte pentru executarea a doua proiecte de investitii la Centrul de Ingrijire si Asistenta Adaseni.
Iurcu a dispus intocmirea fictiva a trei chitante de achizitionare a caietelor de sarcini de catre diferite societati comerciale (Provanus SRL, Ro Vlavip SRL, Scirus SRL din Dorohoi), cu scopul de a fi intrunite conditiile legale de desfasurare a licitatiei si a favoriza adjudecarea lucrarilor de catre SC Tehnic Asist SRL din Botosani.
De asemenea, a incasat 4.500 lei noi cu titlu de garantii de participare la licitatii, pe baza a trei chitante pe care le-a eliberat personal, si nu a predat aceasta suma de bani la casieria unitatii, insusindu-si banii in interes personal.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.