Curtea de Conturi se va transforma in institutie superioara de audit, independenta financiar, functional si organizatoric, transmite un comunicat al Executivului. Institutia va fi condusa de catre 18 consilieri de conturi, membri ai Curtii, numiti de
Curtea de Conturi se va transforma in institutie superioara de audit, independenta financiar, functional si organizatoric, transmite un comunicat al Executivului. Institutia va fi condusa de catre 18 consilieri de conturi, membri ai Curtii, numiti de Parlament. Pe langa Curtea de Conturi va functiona Autoritatea de Audit pentru fondurile nerambursabile acordate Romaniei de catre Uniunea Europeana.
Reglementarile sunt incluse in Ordonanta de Urgenta privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi, adoptata in sedinta de miercuri a Guvernului. Actul normativ are drept scop imbunatatirea activitatii de audit in conformitate cu raportul de monitorizare al Comisiei Europene din 16 mai 2006. Promovarea noilor reglementari prin Ordonanta de Urgenta este necesara avand in vedere ca intarzierea adoptarii legii Curtii de Conturi, act care sa reflecte modificarile constitutionale din octombrie 2005, este semnalizata in zona de atentie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.