Sulfina Barbu a decis sa instaleze un sistem de supraveghere video pe toate plajele litoralului romanesc, pentru monitorizarea hotilor de prosoape si a turistilor care nu arunca gunoaiele la cos. „Ingeniosul“ sistem va costa bugetul publ

Sulfina Barbu a decis sa instaleze un sistem de supraveghere video pe toate plajele litoralului romanesc, pentru monitorizarea hotilor de prosoape si a turistilor care nu arunca gunoaiele la cos. „Ingeniosul“ sistem va costa bugetul public cateva miliarde de lei, avand in vedere ca 1,1 miliarde de lei au fost cheltuiti pana acum doar pentru camerele amplasate in Mamaia. In urma monitorizarii, turistii prinsi ca arunca gunoaiele pe plaja vor fi amendati cu 7 milioane de lei.
Inregistrarile vor fi urmarite de angajatii mediului, politisti si jandarmi.

Desi plajele de la Marea Neagra sunt goale din cauza serviciilor de mana a treia oferite turistilor, iar sezonul 2006 se anunta mult mai prost decat cel de anul trecut, Ministerul Mediului se pierde in detalii. In loc sa se preocupe de rezolvarea scandalului provocat de contractele de inchiriere a plajelor, autoritatile cheltuiesc banii pe camere video ce vor supraveghea turistii care stau intinsi la soare sau pe cei care arunca gunoaie si care vor fi de-acum inainte amendati.

Incepand cu 1 iulie, plajele - deocamdata cele din Mamaia - vor fi supravegheat e cu un sistem de camere video, care a costat 1,1 miliarde de lei, bani proveniti din bugetul Directiei Apelor Romane „Dobrogea-Litoral“. „Nu stiu detalii tehnice legate de acest sistem, insa va pot spune ca proiectul-pilot a costat 1,1 miliarde de lei vechi, bani suportati de Directia Apelor Dobrogea - Litoral, si ca viitoarele camere de luat vederi vor functiona in zona plajelor Modern, Parc si Enigma. Cu ajutorul acestora vom veghea la siguranta turistilor impotriva furturilor de pe plaja, alaturi de Politie si Jandarmerie, dar vom supraveghea si respectarea conditiilor de igiena si curatenie in aceste zone“, a declarat, ieri, Sulfina Barbu.
Ministrul mediului a explicat ca autoritatile locale cu atributii in protectia mediului, dar si politistii sau jandarmii care vor urmari imaginile transmise de camere, vor anunta - prin telefon - echipele de teren, unde trebuie sa intervina in cazul unor posibile infractiuni sau daca nu sunt respectate conditiile de igiena.

Sistemul video va fi extins pe intreg litoralul


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.