PSD considera ca discutiile din cadrul coalitiei guvernamentale despre reformarea sau restructurarea Executivului reprezinta "o ieftina pierdere de timp si expresia blocajului intern determinat de neintelegerile endemice la nivel politic intre partid
PSD considera ca discutiile din cadrul coalitiei guvernamentale despre reformarea sau restructurarea Executivului reprezinta "o ieftina pierdere de timp si expresia blocajului intern determinat de neintelegerile endemice la nivel politic intre partidele aflate la guvernare", afirma purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, intr-un comunicat de presa dat publicitatii ieri. PSD critica aceasta dezbatere lansata de coalitia la putere, sustinand ca rapoartele si evaluarile Comisiei Europene privind Romania semnaleaza aspecte destul de problematice in ceea ce priveste dezvoltarea tarii noastre, iar performanta guvernamentala este singurul argument pe baza caruia Romania ar deveni la 1 ianuarie 2007 membru al UE. Social-democratii considera ca in acest moment guvernantii ar trebui sa actioneze unitar si consensual in vederea adevaratelor prioritati ale tarii: pregatirea pentru aderare, in special pentru absortia fondurilor comunitare, sanatatea, agricultura, asigurarile sociale si salariile cadrelor didactice, probleme in care si-au dovedit "lipsa de capacitate". "Este, in mod evident necesar, in aceasta perioada, ca guvernul de la Bucuresti sa adopte o pozitie clara, serioasa si transanta in legatura cu ceea ce urmeaza sa se intample in Romania in saptamanile si in lunile care vin.
Este de dorit, ca guvernul sau partidele politice care compun acest guvern sa adopte o decizie prin care fie sa plece de la guvernare, fie sa adopte masuri si decizii in mod unitar pentru a face ceea ce trebuie facut in Romania in aceasta perioada", se afirma in comunicatul PSD.

Pregatiri de anticipate
Potrivit social-democratilor, desi guvernarea in mod unitar pentru rezolvarea intereselor populatiei este varianta asteptata de romani, din cauza "blocajului guvernarii si al dialogului dintre partidele coalitiei majoritare, reintoarcerea mandatului catre popor ar reprezenta din punct de vedere al functionarii democratiei si al statului de drept un semnal corespunzator".
Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat deja ca social-democratii se pregatesc de alegeri anticipate. Liderul PSD a transmis acest mesaj filialelor judetene ale partidului. Geoana spune ca membrii PSD trebuie sa fie vigilenti si pregatiti pentru orice criza politica pentru ca, asa cum functioneaza actuala Coalitie de guvernamant, alegerile anticipate par a fi iminente.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.