UDMR il va inlocui pe Koto Joszef din functia de secretar de stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii (MedC), la solicitarea acestuia. Koto Joszef a declarat, ieri, ca are o varsta si doreste sa se pensioneze.
Deputatul Kelemen Hunor, presed
UDMR il va inlocui pe Koto Joszef din functia de secretar de stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii (MedC), la solicitarea acestuia. Koto Joszef a declarat, ieri, ca are o varsta si doreste sa se pensioneze.
Deputatul Kelemen Hunor, presedintele Consiliului Consultativ al UDMR, a declarat pentru Rompres, ca secretarul de stat a solicitat retragerea din functie inainte de a se pune problema restructurarii guvernului la nivelul acestor functii. Kelemen Hunor a precizat ca, deocamdata, UDMR nu a gasit un inlocuitor. Referitor la speculatiile aparute in presa de limba maghiara potrivit carora Uniunea ar urma sa-l inlocuiasca din functia de director general al Agentiei SAPARD pe Szabo Samuel, presedintele Consiliului Consultativ al Uniunii a precizat ca, deocamdata, nu poate sa infirme sau sa confirme aceasta informatie.
Szabo Samuel a declarat ca nu i s-a comunicat o astfel de decizie, la randul sau afland din presa ca s-ar putea sa fie schimbat din functie. "Daca este adevarat, atunci pot sa spun ca sunt frustrat ca nu mi s-a spus acest lucru si a trebuit sa-l aflu din presa", a spus seful Agentiei SAPARD. El a adaugat ca, pana acum, in cadrul niciuneia dintre analizele facute in cadrul UDMR nu i s-au adus reprosuri cu privire la activitatea sa. Totodata, Kelemen Hunor a spus ca UDMR va face, saptamana viitoare, o analiza serioasa si rationala referitoare la restructurarea functiilor de secretari de stat asa cum s-a decis in cadrul coalitiei guvernamentale. "Trebuie sa vedem unde reducem aceste functii, pentru ca sunt ministere care au poate sapte secretari de stat si unele unde sunt doi, aici ce sa mai reducem", a adaugat deputatul. Potrivit lui Kelemen Hunor, o decizie finala cu privire la acest subiect ar trebui luata la nivelul coalitiei intr-o saptamana, cel mult in zece zile.

Consilierii lui Pogea, dati afara de Radu Stroe
Consilierii fostului vicepremier Gheorghe Pogea au fost dati afara din Guvern fara preaviz de Radu Stroe. Acestia spun ca, desi ordinul de eliberare din functie a fost semnat inca de ieri, ei au fost anuntati abia ieri ca nu mai au loc de munca si au fost pur si simplu dati afara pe usa. Inainte de semnarea ordinului pentru incetarea contractelor de munca, Pogea a insistat pe langa Stroe sa acorde un ragaz fostilor sai angajati pentru a-si rezolva problemele. Legea spune ca odata cu plecarea unui demnitar din Guvern, pleaca si personalul acestuia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.