de ambasadorul SUA la Bagdad si de generalul american George Casey, comandantul Fortei multinationale din Irak. Vestea, care a facut inconjurul lumii, a fost confirmata de Al-Qaida. Maliki a anuntat "eliminarea" lui Zarqaui, precizand ca este "
de ambasadorul SUA la Bagdad si de generalul american George Casey, comandantul Fortei multinationale din Irak. Vestea, care a facut inconjurul lumii, a fost confirmata de Al-Qaida. Maliki a anuntat "eliminarea" lui Zarqaui, precizand ca este "un mesaj adresat tuturor celor care aleg calea violentei, pentru ca ei sa-si schimbe directia inainte sa fie prea tarziu". "Este o mare zi", a opinat si ambasadorul american, Zalmay Khalilzad.

Vandut de spionajul iordanian
Zarqaui a fost ucis in cursul unui raid aerian care a vizat o ascunzatoare aflata la opt km nord de Baaquba, oras sunnit situat la 60 km nord de Bagdad. Totul s-a petrecut miercuri, la 18h15 (17h15, ora Romaniei). Operatiunea a fost declansata in urma unor informatii obtinute de la inalti responsabili ai organizatiei sale, potrivit carora el urma sa prezideze o reuniune.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.