Repunerea in functia de director al Spitalului Poiana Mare a Florinei Pesa a fost criticata dur de catre organizatiile neguvernamentale. Insusi secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Virgil Paunescu, a considerat ca numirea unei persoane destit
Repunerea in functia de director al Spitalului Poiana Mare a Florinei Pesa a fost criticata dur de catre organizatiile neguvernamentale. Insusi secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Virgil Paunescu, a considerat ca numirea unei persoane destituite din asemenea motive este incredibila.

Domeniul sanatatii mintale risca sa primeasca un stegulet cat se poate de rosu. Si asta pentru ca printre noii directori veniti la conducerile spitalelor o data cu reforma se numara si medicul Florina Pesa, un personaj controversat, care a mai condus acelasi Spital de Psihiatrie Poiana Mare si in anul 2004, cand au decedat, in numai doua luni, 18 pacienti. Repunerea acesteia in functie a starnit un val de proteste in randul angajatilor unitatii sanitare, care si-au exprimat indignarea fata de numirea unui director sub conducerea caruia „au decedat pacienti din cauza malnutritiei si a hipotermiei“. Referitor la nemultumirile salariatilor de la Spitalul Poiana Mare, care nu accepta numirea Florinei Pesa in functia de director medical, acuzand-o de incompetenta, Ministerul Sanatatii a precizat ca Pesa a fost demisa de fostul ministru PSD, ca urmare a d eceselor inregistrate la Poiana Mare in 2004. „Desi Ministerul Sanatatii Publice nu are competenta de a stabili cauzele de deces si nici a raportului de cauzalitate, acesta a dispus efectuarea unor verificari periodice a unitatii. Conform adresei Parchetului General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nr. 581/P 2004, analiza deceselor din anii 2002, 2003, 2004 a fost efectuata de Sectia de Urmarire Penala din cadrul Parchetului General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a constatat ca moartea a fost neviolenta, datorata unor boli pulmonare, cardiace sau infectioase.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.