Raportul Comisiei Europene despre Romania si Bulgaria va fi prezentat la 26 septembrie, a declarat ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, dupa intalnirea pe care a avut-o, la Bruxelles, cu reprezentantii DG Extindere din cadrul Executivului Euro
Raportul Comisiei Europene despre Romania si Bulgaria va fi prezentat la 26 septembrie, a declarat ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, dupa intalnirea pe care a avut-o, la Bruxelles, cu reprezentantii DG Extindere din cadrul Executivului European, transmite Mediafax. Boagiu a precizat ca, la 14 iulie, Romania va aduce "prima sa contributie" la raportul CE din septembrie, constand in prezentarea progreselor realizate de tara noastra pana la data respectiva, iar la 7 septembrie va avea loc o "intalnire bilaterala" cu reprezentantii UE, pentru informarea acestora in legatura cu stadiul final al masurilor luate de autoritati. Ministrul a prezentat oficialilor europeni planul de masuri prioritare pe care autoritatile romane le vor lua pentru perioada imediat urmatoare, astfel incat aderarea sa aiba loc la 1 ianuarie 2007. Ea a precizat ca acest plan a fost apreciat de oficilaii europeni ca fiind "cuprinzator si serios", dovedind ca Romania stie ce are de facut pana la raportul CE. Boagiu a a precizat ca, in afara masurilor luate pentru transformarea steguletelor rosii semnalate de CE in stegulete galbene, partea romana s-a angajat sa se concentreze pe schimbarea in stegulete verzi a celor galbene. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.