Autoritatile romane doresc sa invete "reteta de succes" folosita de Spania in domeniul absorbtiei fondurilor europene, a declarat ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu, in prima zi a vizitei oficiale pe care o efectueaza in Spania. Tariceanu a avut
Autoritatile romane doresc sa invete "reteta de succes" folosita de Spania in domeniul absorbtiei fondurilor europene, a declarat ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu, in prima zi a vizitei oficiale pe care o efectueaza in Spania. Tariceanu a avut o intrevedere cu presedintele Congresului Deputatilor, Manuel Gonzale, care i-a prezentat oficialului roman evolutia Spaniei din momentul aderarii la UE, inclusiv din perspectiva dezvoltarii economice. Gonzale a prezentat si mecanismele pe care se bazeaza oficialii spanioli pentru absorbtia fondurilor europene, mentionand rolul special al administratiei locale. La randul sau, Tariceanu l-a informat pe oficialul spaniol despre stadiul pregatirilor Romaniei pentru aderare, adaugand ca raportul Comisiei Europene din luna mai "a mobilizat si mai mult" autoritatile romane. Potrivit premierului roman, de acum inainte accentul va fi pus atat pe indeplinirea angajamentelor in domeniile marcate cu stegulete rosii in raport, cat si pe indeplinirea celor marcate cu stegulete galbene. Tot ieri, in prima zi a vizitei sale in Spania, premierul roman s-a intalnit cu omologul sau Luis Rodriguez Zapatero, dar si cu Francisco Javier Rojo Garcia, presedintele Senatului. La Madrid, Tariceanu a mai depus o coroana de flori in memoria victimelor atentatului din 11 martie 2004 si a participat la un dineu de lucru cu membrii Organizatiei Patronale din Spania. Unul dintre obiectivele principale ale vizitei lui Tariceanu in Spania este promovarea intereselor comunitatii romanesti din Spania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.