Valoarea subventiei pentru puii broiler livrati abatoarelor autorizate va fi dublata in luna iunie, de la 1,40 lei la 2,80 lei pe cap de pui. Acest ajutor se va aloca doar daca sunt respectate normele de biosecuritate de catre unitatile de crestere a
Valoarea subventiei pentru puii broiler livrati abatoarelor autorizate va fi dublata in luna iunie, de la 1,40 lei la 2,80 lei pe cap de pui. Acest ajutor se va aloca doar daca sunt respectate normele de biosecuritate de catre unitatile de crestere a pasarilor. Decizia de dublare a subventiei este o masura de sprijinire a fermelor de pasari, afectate de virusul gripei aviare. Greutatea minima acceptata a puilor este de 1,75 kg pentru fiecare exemplar. Din cauza aparitiei focarelor de gripa aviara, consumul de carne de pasare a scazut, inregistrandu-se o crestere de 35-40% a stocurilor din productia realizata pe primele cinci luni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.