Companii
GSK cumpara Domantis, cu 453 milioane de dolari
GlaxoSmithKline, cea mai mare companie de medicamente din Europa, a incheiat un acord pentru preluarea companiei private de biotehnologie Domantis, pentru 230 milioane de lire sterline (
Companii
GSK cumpara Domantis, cu 453 milioane de dolari
GlaxoSmithKline, cea mai mare companie de medicamente din Europa, a incheiat un acord pentru preluarea companiei private de biotehnologie Domantis, pentru 230 milioane de lire sterline (453 milioane de dolari). Acordul are loc pe fondul unei serii de achizitii realizate de marile grupuri farmaceutice, interesate de biotehnologie si crearea de medicamente noi. Glaxo a explicat ca Domantis, specializata in dezvoltarea unor noi medicamente destinate tratarii afectiunilor autoimune, care se afla in faza preclinica, va fi inclusa in divizia de cercetare a produselor biofarmaceutice, dar va continua sa-si desfasoare activitatile la laboratoarele din Cambridge, Anglia. Preluarea va conduce la cresterea de peste doua ori a proiectelor Glaxo in domeniul biotehnologiei utilizate in scopuri medicale, dar beneficiile comerciale ale investitiei vor aparea pe termen lung, considera Ben Yeoh, analist in domeniu la Dresdner Kleinwort. Domantis face cercetari pentru dezvoltarea unor noi medicamente utilizate in tratamente de autoimunizare, care vor putea fi administrate mult mai usor, prin inhalare, local, sau pe cale orala. (Mediafax)
Burse
12.000 de actiuni subscrise pentru Alumil
Ultima sedinta bursiera a saptamanii a fost marcata de demararea procesului de subscriere in oferta publica initiala de vanzare de actiuni Alumil Rom Industry (ALU). Investitorii nu s-au grabit sa cumpere, fiind subscrise doar 12,1 mii actiuni. Societatea ofera spre subscriere un numar total de 6,25 milioane de actiuni, care vor reprezenta 20% din capitalul social majorat, in cazul in care vor fi subscrise toate titlurile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.