Catedrala Sagrada Familia, din Barcelona, capodopera neterminata a arhitectului catalan Antonio Gaudi, urmeaza sa fie deschisa pentru cult la sfarsitul anului 2008, adica dupa 126 de ani de la inceperea lucrarilor de constructie, au anuntat miercuri
Catedrala Sagrada Familia, din Barcelona, capodopera neterminata a arhitectului catalan Antonio Gaudi, urmeaza sa fie deschisa pentru cult la sfarsitul anului 2008, adica dupa 126 de ani de la inceperea lucrarilor de constructie, au anuntat miercuri surse oficiale citate de editia de ieri a site-ului cotidianului elvetian La Liberte, consultat de Rompres. Prezentand presei inspectia anuala a lucrarilor de continuare a Catedralei, presedintele Comitetului de Constructie, Joan Rigol, a asigurat ca ideea Fundatiei este ca, in final, Sagrada Familia "sa nu fie doar o biserica, si nici doar un obiectiv turistic".
Pentru finele lui 2008, Comitetul de Constructie prevede "acoperirea templului", pentru ca "vizitatorii care intra sa nu se mai afle in fata unor schele", a explicat dl Rigol. "Acoperisul navei, care este deja foarte avansat, este construit urmand intocmai planul lui Gaudi", a adaugat Joan Rigol.
Lucrarile la Sagrada Familia, preluate de catre Gaudi in 1884, la doi ani dupa punerea pietrei de temelie, au fost finantate prin subscriptie publica, impreuna cu aportul incasarilor rezultate din vizitele turistice (2,4 milioane de euro in 2005) si cu cateva subventii din partea unor companii private, conchide site-ul ziarului din Fribourg. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.