Compania Romarm a inregistrat anul trecut exporturi in valoare de 40 de milioane de dolari, dublu comparativ cu anul 2004. In intervalul ianuarie-mai 2006 exporturile au depasit 16 milioane dolari, conform declaratiilor directorului Pavel Matiu, prel
Compania Romarm a inregistrat anul trecut exporturi in valoare de 40 de milioane de dolari, dublu comparativ cu anul 2004. In intervalul ianuarie-mai 2006 exporturile au depasit 16 milioane dolari, conform declaratiilor directorului Pavel Matiu, preluat de Rompres.
Matiu a precizat ca anul acesta se asteapta o depasire a pragului de 50 de milioane de dolari.
"Acest lucru este dificil de realizat pentru ca pe piata externa ne confruntam cu o concurenta extraordinara, iar pe plan intern necesarul pentru fortele armate sau din sistemul national de aparare este mult mai redus", a spus directorul Romarm.
Valoarea comenzilor pe care armata romana le face catre companiile apartinand Romarm este mai mica de un milion de euro.
"E nevoie sa ne facem cunoscuta prezenta si la noi acasa. Am ajuns sa producem mai mult pentru export decat pentru sistemul national de aparare", a afirmat Pavel Matiu.
Pentru a atrage atentia asupra acestui aspect, Ministerul Economiei si Comertului, impreuna cu Romarm, a organizat in poligonul militar de la Domnesti o prezentare de armament, munitie de infanterie si tehnica de lupta din productia curenta. "Compania Romarm a avut initiativa de a continua seria de prezentari cu tematica, inceputa in luna aprilie la Moreni - unde au fost prezentate tipurile de vehicule blindate pe care industria autohtona le poate produce pentru Armata Romana sau pentru export", a declarat directorul Romarm.
Matiu a organizat aceasta zi in mod special pentru a putea sa scoata in evidenta armamentul de infanterie de la pustile de asalt calibru 5,56 milimetri pana la mitralierele grele de 14,5 milimetri.
In cadrul prezentarii au fost expuse munitii de diferite calibre, toate la standardele Aliantei Nord-Atlantice, precum si echipamente si aparatura anexata acestor arme.
Industria de aparare romana este privatizata in procent de 40%, iar numarul angajatilor este de doar 2.800.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.