Un tragic accident naval produs, ieri, in Portul Constanta, s-a soldat cu moartea a sase persoane si ranirea altor trei. In jurul orei 12.30, doua macarale uriase s-au prabusit peste un nava in danele 64-65. Alte doua persoane au ramas blocate in sa

Un tragic accident naval produs, ieri, in Portul Constanta, s-a soldat cu moartea a sase persoane si ranirea altor trei. In jurul orei 12.30, doua macarale uriase s-au prabusit peste un nava in danele 64-65. Alte doua persoane au ramas blocate in sala masinilor.

Un accident colectiv deosebit de grav, in urma caruia sase persoane au murit si alte trei au fost ranite s-a petrecut ieri, in jurul orei 12.30, in danele 64-65 ale Portului Constanta. Patru dintre muncitori au murit pe loc, iar alti doi ramasesera blocati in sala masinilor a unui pod de incarcare-descarcare, peste care s-au prabusit doua macarale.

Potrivit prefectului judetului Constanta, Danut Culetu, prezent la fata locului, o macara plutitoare situata pe un impingator care voia sa iasa din port a agatat o alta macara situata pe chei. In felul acesta s-a produs un colaps, macaraua de chei a cazut peste cea plutitoare si aceasta peste impingator. Din primele cercetari s-a stabilit ca accidentul a avut loc in timpul manevrei de mutare a macaralei plutitoare-M/P 682 (macara ce apartine societatii UNITE SHIPPING Agentie) din dana 63 de catre impingatorul R/M IZVORUL MARE 1 (motonava ce apartine societatii CANAL SERVICE). Astfel, macaraua plutitoare a lovit Podul nr.2 (macara tip pod) de pe dana 65-66. In urma coliziunii, Podul nr.2 si M/P 682 au cazut in apa scufundand impingatorul M/R IZVORUL MARE 1.

Blocati in sala masinilor
Din nefericire, pe podul care s-a prabusit se aflau noua persoane, doua dintre ele murind pe loc. Alti doi marinari au fost gasiti morti in remorcherul scufundat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.