Guvernul pregateste cea de-a doua majorare a deficitului bugetar pe acest an, indicator care urmeaza sa creasca pana la 2% din PIB. Cheltuielile de peste 1 miliard de euro vor fi directionate pentru infrastructura din educatie si salariile profesori
Guvernul pregateste cea de-a doua majorare a deficitului bugetar pe acest an, indicator care urmeaza sa creasca pana la 2% din PIB. Cheltuielile de peste 1 miliard de euro vor fi directionate pentru infrastructura din educatie si salariile profesorilor.
Expertii sunt uimiti de faptul ca Executivul nu a stiut de la inceput care este nivelul cheltuielilor pe 2006 si atrag atentia ca tinta de inflatie este in pericol. Daniel Daianu, fost ministru al finantelor, se declara ingrijorat de influentele nefaste ale majorarii deficitului asupra dezinflatiei, proces in care BNR este lasata sa lupte singura.

Guvernul pregateste cea de-a doua majorare a deficitului bugetar pe acest an, indicator care urmeaza sa creasca pana la 2% din Produsul Intern Brut (PIB). Cheltuielile de peste 1 miliard de euro vor fi directionate pentru infrastructura din educatie si salariile profesorilor. Expertii se declara insa uimiti de faptul ca Executivul nu a stiut de la bun inceput care este nivelul cheltuielilor pe 2006 si atrag atentia ca indicatori macroeconomici precum inflatia sunt periclitati.
Tinta de deficit bugetar pentru acest an ar putea fi majorat la 2% din PIB dupa a doua rectificare de buget, de la 0,9% stabilita la jumatatea lunii aprilie. Masura are la baza, potrivit Mediafax, necesitatea includerii in buget a fondurilor care trebuie alocate Educatiei si nu au fost cuprinse in bugetul pe 2006.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.