Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii a Camerei Deputatilor il va audia, saptamana viitoare, pe ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, in legatura cu o petitie primita din partea filialei germane a Amnesty International, r
Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii a Camerei Deputatilor il va audia, saptamana viitoare, pe ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, in legatura cu o petitie primita din partea filialei germane a Amnesty International, referitoare la situatia spitalelor de psihiatrie din Romania, indeosebi a celui de la Poiana Mare. Comisia a decis sa il audieze pe Eugen Nicolaescu marti, 13 iunie, ora 13.30, sau miercuri, 14 iunie, ora 11.00, precizeaza un comunicat transmis joi de comisie. Evenimentele petrecute in anul 2004 la Spitalul de psihiatrie de la Poiana Mare, precum si masurile ulterioare intreprinse atat de Procuratura, cat si de Ministerul Sanatatii au fost discutate de membrii comisiei. Deputatii au decis ca este necesara o analiza aprofundata a reformelor din sistemul spitalelor de psihiatrie, pentru a se asigura ca standardele internationale in materie sunt reflectate corespunzator in legislatie si in activitatea spitalelor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.