Peste 20 de persoane au fost trimise in judecata de procurorii Parchetului General fiind acuzate de trafic de heroina. Conform anchetatorilor, in cartierul Ferentari, in zona strazii Zabrauti exista un grup de 8 blocuri de garsoniere, in care locuiau
Peste 20 de persoane au fost trimise in judecata de procurorii Parchetului General fiind acuzate de trafic de heroina. Conform anchetatorilor, in cartierul Ferentari, in zona strazii Zabrauti exista un grup de 8 blocuri de garsoniere, in care locuiau mai multe persoane care faceau trafic de heroina si care, chiar nefiind constituiti intr-un grup infractional, se sprijineau reciproc in vederea achizitionarii, prepararii si revanzarii heroinei. Persoanele trimise in judecata vindeau drogurile prin intermediul asa-numitelor "sageti", dintre care multi minori luati in plasament tocmai pentru ai folosi la aceste activitati ilicite.


Mai multi traficanti de droguri care actionau in cartierul Ferentari din Capitala au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, sub acuzatia de trafic si detinere de droguri de mare risc (heroina). Cei in cauza sunt Andrei Valeria, Bobu Albertina, Niculae Claudia, Murariu Mariana, Baeram Niculina, Nita Iulian, Manicu Marian, Brasoveanu Danut, Andrei Constantin, Caraman Ioana, trimisi in judecata in stare de arest, precum si Barbu Nicusor (minor), Andrei Lucian Lili, Terletchi Catalin Andrei, Constantin Ionut, Pavelescu Romulus, Minghir Ioan, Parvulescu Teodor Catalin, Petre Alexandru, Stoian Emanuel Constantin, Pavelescu Florin Victor, in stare de libertate.
Anchetatorii sustin ca grupul de traficanti activau in cartierul Ferentari, in zona strazii Zabrauti. Aici exista un grup de opt blocuri de garsoniere, in care locuiesc mai multe persoane care faceau trafic de heroina, sprijinindu-se reciproc in vederea achizitionarii, prepararii si revanzarii heroinei.
Dupa o monitorizare a zonei, desfasurata pe parcursul a sase luni, pe 9 decembrie 2005, anchetatorii au efectuat 12 perchezitii domiciliare la locuintele inculpatilor, in urma carora au fost ridicate importante cantitati de heroina, seringi hipodermice folosite la consumul drogurilor, precum si suma de 80 de milioane de lei vechi, 3.000 USD si 1.000 de euro, aproximativ doua kilograme de bijuterii din aur, telefoane mobile, bunuri si valori obtinute in urma traficului de droguri. In cursul urmaririi penale au fost identificati si audiati aproximativ 30 de consumatori de heroina, care au declarat procurorilor ca isi cumparau dozele de heroina de la persoanele trimise in judecata, la preturi variind intre 200.000 si 300.000 de lei vechi pe doza si ca, de mai multe ori, unii dintre inculpati le permiteau sa consume heroina in locuintele acestora, punandu-le chiar la dispozitie seringi, apa distilata si sare de lamaie pentru a-si putea prepara doza injectabila. De asemenea, s-a stabilit ca traficantii vindeau heroina numai in zona Zabrauti-Ferentari, sector 5, atat prin vanzare directa, cat si prin intermediul altor persoane, asa-numitele "sageti", unii chiar si minori (avand varste intre 14 si 18 ani, dar chiar si sub 14 ani), inculpatii actionand in mod precaut, vanzand drogurile, de regula, numai clientilor cunoscuti.
De mentionat este faptul ca unii dintre minorii cercetati erau fie copiii traficantilor, fie luati in plasament familial, fiind folositi la savarsirea infractiunilor, fapt ce a atras retinerea, in sarcina inculpatilor, a unor circumstante agravante legale.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.