Germania este prima echipa care, in calitate de tara gazda, va deschide turneul final al Campionatului Mondial, intr-un meci cu Costa Rica. Nemtii nu sunt prea fericiti ca debuteaza in competitie chiar in partida inaugurala, pentru ca aceasta se inch
Germania este prima echipa care, in calitate de tara gazda, va deschide turneul final al Campionatului Mondial, intr-un meci cu Costa Rica. Nemtii nu sunt prea fericiti ca debuteaza in competitie chiar in partida inaugurala, pentru ca aceasta se incheie, de obicei, cu rezultate surpriza, de regula 0-0, din cauza presiunii la care sunt supusi jucatorii. Mai mult, selectionerul Jurgen Klinsmann are mari batai de cap, fiindca nu il va putea folosi pe capitanul Michael Ballack, care nu s-a antrenat in ultimele doua zile din cauza unor dureri acute la calcai. "Astazi a incercat din nou sa se pregateasca, dar s-a retras din antrenament dupa doar o jumatate de ora si nu va juca vineri. Sigur, ne-am fi dorit sa-l avem in teren, doar este capitanul si liderul echipei, dar pentru el este mai important acum sa se refaca pentru celelalte jocuri", a declarat Klinsmann, care va alege inlocuitorul dintre Sebastian Kehl si Tim Borowski. In rest, toata lumea din lotul german e apta de joc, iar ziaristii locali pregatesc deja tirul pentru selectioner, ale carui ultime teste au nemultumit pe toata lumea. Norocul lui Klinsmann este ca si in reprezentativa statului Costa Rica se anunta ceva indisponibilitati, dupa ce la antrenamentul de miercuri Paulo Wanchope, Gilberto Martinez, Alvaro Mesen si Michael Umana au fost scosi mai devreme si au intrat pe mana medicului. Totusi, americanii sunt convinsi ca primii trei vor fi recuperati, mai ales Wanchope, care este vedeta lotului. Acesta a anuntat ca adversarii vor avea viata grea la acest turneu final. "Suntem mai buni decat in 2002. Avem o defensiva mai puternica, suntem mai bine organizati si vrem mai mult decat in turneul asiatic", a spus Wanchope, amintind de CM din 2002, cand Costa Rica a parasit competitia in grupe, fiind eliminata, la golaveraj, de Turcia. Celalalt meci al serii, o noua premiera, fiindca, pana acum in prima zi de Mondiale se juca doar meciul inaugural, le va pune fata in fata pe Polonia si Ecuador, cu europenii, care vor fi puternic sustinuti din tribune, mari favoriti. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.