Cazul Florian Anghelescu revine in actualitate, dupa ce, ieri, procurorii bucuresteni au realizat un experiment judiciar, in locuinta in care a fost gasit omul de afaceri. Prin aceasta actiune, anchetatorii au dorit sa stabileasca toate conditiile l
Cazul Florian Anghelescu revine in actualitate, dupa ce, ieri, procurorii bucuresteni au realizat un experiment judiciar, in locuinta in care a fost gasit omul de afaceri. Prin aceasta actiune, anchetatorii au dorit sa stabileasca toate conditiile legate de moartea sotului fostului consilier prezindetial. Anghelescu a fost gasit mort, la mijlocul lunii martie, cel mai probabil in urma unei sinucideri.

Pentru experimentul judiciar a fost folosit un manechin, pe care procurorii au incercat sa il aduca cat mai aproape de greutatea omului de afaceri, precum si o bucata de cordelina din acelasi sul din care a fost taiata bucata folosita de omul de afaceri pentru a se spanzura. Actiunea s-a desfasurat in trei faze, in prima dintre ele fiind realizat un test asupra rezistentei cordelinei cu care s-a spanzurat Anghelescu.
In a doua faza, a fost stabilita distanta dintre picioarele lui Anghelescu si podea, pentru a se vedea impactul cazaturii acestuia din latul pe care l-a avut in jurul gatului. Acest expermient a fost necesar pentru ca au existat multe contradictii legate de pozitia atipica in care a fost gasit barbatul. In al treilea rand, procurori i au vrut sa verifice modul in care a fost taiata cordelina. In urma experimentului, urmeaza sa se stabileasca si daca acest ultim aspect este similar celui relatat de sotia lui Anghelescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.