Dezbaterile in dosarul "Loteria", in care fostul vicepremier George Copos este acuzat, alaturi de alte patru persoane, de crearea unui prejudiciu de peste un milion de euro vor incepe in data de 11 iulie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Potri
Dezbaterile in dosarul "Loteria", in care fostul vicepremier George Copos este acuzat, alaturi de alte patru persoane, de crearea unui prejudiciu de peste un milion de euro vor incepe in data de 11 iulie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Potrivit rechizitoriului, Copos, actionar la firmele Ana Electronic, Ana Group, Ana Hotels, Ana Pan, Ana Teleferic, Ana International, Ana Imep si Switel Corporation, este acuzat de o frauda de peste un milion de euro. Procurorii Departamentului National Anticoruptie au precizat in rechizitoriu ca Nicolae Cristea - fost director general si presedinte al Consiliului de Administratie in cadrul Companiei Nationale Loteria Romana (CNLR) - a platit 800.000 de dolari clubului de fotbal Rapid, ca sponzorizari si publicitate, in perioada 1996-1999.
In plus, in 2002, Loteria Nationala a inchiriat pentru cinci ani, de la clubul Rapid, un panou publicitar in afara stadionului Giulesti pentru suma de 175.000 de dolari pe an, pret de patru ori mai mare decat cel al pietei. La dosar este anexata si o "schema a relatiilor de afaceri" dintre cei doi, in care mai apar Loteria Romana, Fundatia Prorapid si Clubul Rapid.
Alaturi de George Copos, au fost trimisi in judecata pentru evaziune fiscala Gilio Giuzepe Roza, cetatean roman - actionar la SC Ana Electronic, Ana Group, Ana Pan; administrator unic/director la societatea Rom Tour G.M. Impex si membru fondator al Fundatiei ProRapid, si Stelian Ioan Ratiu, administrator la firma Transilvania International. Pentru complicitate la evaziune fiscala, au fost deferiti Justitiei Nicolae Cristea si Gabriel Rogoveanu, agent imobiliar la firma Euroest Invest. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.