Tribunalul Brasov a hotarat ieri sa respinga recursul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov, impotriva eliberarii din arest preventiv a lui Florin Macovei, patronul Patiprod Codlea, decizie luata de Judecatorie in urma cu patru zile. ESEC. A
Tribunalul Brasov a hotarat ieri sa respinga recursul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov, impotriva eliberarii din arest preventiv a lui Florin Macovei, patronul Patiprod Codlea, decizie luata de Judecatorie in urma cu patru zile.

ESEC. Acesta va fi urmarit penal in stare de libertate, cel putin pana la o noua cerere a Parchetului de arestare preventiva, in cazul in care survin noi dovezi concludente in dosar, de vinovatie a inculpatului. Eliberarea lui Macovei survine dupa esecul Parchetului local in propunerea de arestare preventiva a lui Ion Stavri, patronul de la Aviprod Codlea, un alt focar de gripa aviara de pe platforma avicola. Surse judiciare dau ca sigura si eliberarea lui Vasile Dardala, patronul Drakom-Codlea, la expirarea celor 29 de zile de mandat de arestare preventiva, inculpat tot in dosarul gripei aviare de la Codlea. Acest inculpat este favorizat si de constatarea ANSV cu privire la sursa infectiei cu virus H5N1 pe platforma avicola, si anume pasarile de la Patiprod Codlea.
""SANTINELA"". Astfel, in 100 de localitati reprezentand 80% din focarele de gripa aviara inregistrate pana in prezent fusesera plasate pana ieri pasarile-santinela. Gospodariile unde se testeaza prezenta virusului sunt in cele 18 judete afectate si in Bucuresti. Eutanasierea si incinerarea pasarilor au fost finalizate in toate cele 127 de focare. Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a precizat ca nu s-au inregistrat noi focare de gripa aviara in ultimele 24 de ore.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.