Bistrita-Nasaud: Flagrant cu dare de mita
Recent, ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie - Bistrita-Nasaud, impreuna cu procurorul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud au realizat prinderea in flagrant a unui cetatean, i

Bistrita-Nasaud: Flagrant cu dare de mita
Recent, ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie - Bistrita-Nasaud, impreuna cu procurorul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud au realizat prinderea in flagrant a unui cetatean, in momentul in care acesta i-a dat unui politist suma de 400 RON. In fapt, la data de 15.09.2006, ora 12.00, agentul-sef R. Teodor, sef al Postului de Politie Rebra, s-a prezentat la D.G.A. - Bistrita-Nasaud si a denuntat faptul ca cetateanul T. Ioan Ovidiu insista sa-i ofere, cu titlul de mita, o suma de bani pentru a nu-i intocmi dosar penal.In timpul efectuarii unui control pe linie de circulatie rutiera pe raza comunei Rebra, la data de 13.09.2006, politistul l-a oprit in trafic pe T. Ioan Ovidiu, din comuna Ibanesti, jud. Mures, care conducea pe drumurile publice un autovehicul fara a poseda permis de conducere. Dupa efectuarea verificarilor necesare, agentul de politie R. Teodor i-a intocmit acestuia procesul-verbal de constatare a infractiunii flagrante si l-a invitat pe T. Ioan Ovidiu la Postul de Politie Rebra, pentru audiere in legatura cu fapta comisa. T. Ioan Ovidiu s-a prezentat la Postul de Politie Rebra la data de 15.09.2006, la ora 11.00, solicitandu-i agentului de politie R. Teodor sa-l ajute, contra sumei de 300 RON, in privinta dosarului penal in care il cerceteaza, motivand ca mai are un dosar pentru conducere fara permis intocmit de o alta unitate de politie. In urma denuntului politistului, la aceeasi data, ofiterii D.G.A. - Bistrita-Nasaud, impreuna cu procurorul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud au realizat prinderea in flagrant a lui T. Ioan Ovidiu in momentul in care i-a dat agentului de politie suma de 400 RON.

Caras Severin: Primarii, dezinteresati de problemele de mediu
Conducerea Garzii de Mediu Caras-Severin este nemultumita de modul in care primarii din judet colaboreaza cu aceasta institutie. Sefii de la Garda de Mediu spun ca autoritatile locale au refuzat sa coopereze cu comisarii Garzii sau le-au interzis accesul in locatii in care se desfasurau activitati cu impact negativ asupra mediului. Potrivit comisarului sef Laura Stoican, autoritatile locale trateaza, in cel mai fericit caz, cu indiferenta actiunile Garzii de Mediu Caras-Severin. Exemplul cel mai elocvent, o scrisoare transmisa in martie 2006 tuturor primariilor din judet, prin care se ruga sa se comunice detinatorii de terenuri agricole. Din 77 de primarii, au raspuns, pana la jumatatea lunii septembrie, doar 13.
Vali POPOVICI

Suceava: O familie din comuna Arbore se muta in casa noua
O familie cu 7 copii din comuna suceveana Arbore s-a mutat sambata in casa noua. Este a doua casa pentru sinistrati care va fi deja locuita. Imobilul a fost construit de omul de afaceri Aurel Bobu din Vicov de Sus. El a declarat ca locuinta este gata si este si mobilata. "Casa a fost facuta ca si cum as locui eu acolo, cu materiale de cea mai buna calitate. Am pus ce a fost mai bun pentru ca m-am gandit ca trebuie sa fac ca pentru mine. Este mobilata si paturile au inclusiv lenjerie pe ele. Este o familie necajita, cu sapte copii", a spus Aurel Bobu. Locuinta nu a fost ridicata de firma acestuia, ci de persoana particulara Aurel Bobu. "Eu o fac, nu firma. Dumnezeu mi-a dat mie ca sa dau si la altii", a mai spus omul de afaceri. Locuinta va fi donata familiei Zabacinschi. Casa are acoperis verde de tabla de buna calitate, trei dormitoare, baie, bucatarie si camera de zi. Duminica trecuta, o batrana impreuna cu cei doi nepoti s-a mutat in casa construita de deputatul PD de Suceava, Aurel Olarean. In urma viiturii din seara zilei de 30 iunie, in comuna suceveana Abore au fost luate de ape 28 de case, iar alte 75 au fost grav afectate.
Cristina STRUGARI


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.