Presedintele Basescu a trimis Parlamentului, ieri, cererea de reexaminare a Legii privind modificarea Legii nr. 112/1995 pentru reglementarea situatiei juridice a unor imobile cu destinatia de locuinte trecute in proprietatea statului, cerand resping
Presedintele Basescu a trimis Parlamentului, ieri, cererea de reexaminare a Legii privind modificarea Legii nr. 112/1995 pentru reglementarea situatiei juridice a unor imobile cu destinatia de locuinte trecute in proprietatea statului, cerand respingerea acestui act normativ, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. In expunerea de motive, seful statului a avertizat, ca documentul poate produce unele confuzii in practica. Basescu considera ca prevederea expresa, din noua lege, a posibilitatii chiriasului de a cumpara si terenul aferent apartamentului in care locuieste este vag exprimata deoarece nu se reglementeaza cine si cum stabileste pretul terenului.
Presedintele avertizeaza ca legea poate produce unele confuzii in practica deoarece este posibil sa existe situatii in care sa se formuleze actiuni in revendicare numai cu privire la terenuri, iar instantele sa pronunte solutii care sa complice si mai mult lucrurile, informeaza Presedintia. "De aceea, credem ca legea este neclara din acest punct de vedere putand crea multe probleme juridice in practica", se arata in expunerea de motive, citata de Mediafax. In ceea ce priveste interdictia de a instraina imobilele cumparate de fostii chiriasi pe o perioada de 10 ani, care a fost eliminata din noul act normativ, presedintele considera ca aceasta norma este deosebit de importanta in economia legii. Basescu a explicat ca vanzarea-cumpararea sub conditie este o institutie de drept deja consacrata, iar Legea nr. 112/1995 nu face decat sa particularizeze o asemenea conditie. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.