Un fel de cincinal cu impliniri marete anunta, in luna martie, noul consiliu de administratie al Bursei de Valori Bucuresti. Listarea companiilor de utilitati, 50 de mari companii private in ring, cresterea rulajului zilnic la 40 milioane de euro si
Un fel de cincinal cu impliniri marete anunta, in luna martie, noul consiliu de administratie al Bursei de Valori Bucuresti. Listarea companiilor de utilitati, 50 de mari companii private in ring, cresterea rulajului zilnic la 40 milioane de euro si o capitalizare bursiera de 50 miliarde de euro. "Bursa are nevoie de emitenti privati dinamici noi, de tipul Mobexpert, Altex, Domo, Softwin, Diverta, Ultra Pro Computers", spuneau, in urma cu trei luni, reprezentanti ai Bursei. Stadiul actual al tratativelor BVB cu firmele in cauza face greu de crezut prognoza ca listarile se vor tine lant, asa cum ar trebui sa se intample pentru un rezultat cat de cat in acord cu asteptarile.
"Pana acum, nu am fost contactati sau invitati la discutii pe aceasta tema de catre reprezentantii Bursei din Bucuresti. Pentru Domo, listarea este o alternativa de finantare, nu o prioritate, si nu cred ca vom demara in acest an proceduri in acest sens. Pana la sfarsitul anului insa, vom lua o hotarare in ceea ce priveste demersul unei posibile listari", spune presedintele Domo, Lorand Szavardi.
"Desigur, am luat in calcul aceasta posibilitate de finantare, si consideram ca Altex este o companie eligibila pentru o listare prin oferta publica initiala (IPO) de succes. Pana acum nu a existat un dialog formalizat intre noi si reprezentantii Bursei de Valori", precizeaza presedintele Altex, Dan Ostahie. Pentru firmele din IT, situatia sta putin mai bine. "Intr-adevar, au fost discutii cu Bursa de Valori la nivel de patronat. In perioada urmatoare, Asociatia Nationala a Industriei de Software si Servicii (ANIS) va continua discutiile cu BVB, ca sa studieze posibilitatea crearii unui cadru atractiv pentru firmele de software", subliniaza presedintele Softwin, Florin Talpes. In momentul de fata, intrarea in ringul bursier a Softwin se afla in faza de prospectare: "Studiem toate posibilitatile acestei listari. Ca orizont de timp, cel putin una dintre companiile grupului Softwin va iesi in aproximativ trei ani pe o Bursa, si luam in calcul si Bursa de Valori Bucuresti", ne-a declarat Florin Talpes.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.