Produsul Intern Brut (PIB) a avansat cu 6,9% in primul trimestru al anului, fata de acelasi interval al anului trecut, ajungand pana la 17,4 miliarde euro. Analistii financiari avertizeaza ca sunt toate sansele ca dinamica economiei sa se incetineasc
Produsul Intern Brut (PIB) a avansat cu 6,9% in primul trimestru al anului, fata de acelasi interval al anului trecut, ajungand pana la 17,4 miliarde euro. Analistii financiari avertizeaza ca sunt toate sansele ca dinamica economiei sa se incetineasca pe parcursul anului pana la 4,5-4,8%, in ciuda prognozei de 6% a autoritatilor.
"Daca economia si-ar pastra actualul ritm de crestere, inflatia ar scapa de sub control", ne-a declarat Dragos Cabat, vicepresedintele Asociatiei Analistilor Financiari CFA Romania. Principalul motor al acestei cresteri a fost sectorul constructiilor, care a avansat cu 20,4% in primele trei luni ale anului, potrivit datelor comunicate ieri de catre Institutul National de Statistica (INS). De asemenea, la avansul PIB au contribuit si serviciile, care au crescut cu 6,8%, dar si industria (+4,8%).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.