singura selectionata a acaparat interesul tuturor: campioana mondiala Brazilia. "Selecao" a monopolizat ultimii 12 ani de fotbal international, timp in care a castigat doua titluri mondiale si a disputat o finala. Cu aceeasi coloana vertebrala din 20
singura selectionata a acaparat interesul tuturor: campioana mondiala Brazilia. "Selecao" a monopolizat ultimii 12 ani de fotbal international, timp in care a castigat doua titluri mondiale si a disputat o finala. Cu aceeasi coloana vertebrala din 2002 si cu un capitan, Cafu, prezent la a patra editie, calcand pe urmele marelui Pele, Brazilia pare de neoprit. Un singur lucru pare sa intunece sperantele "carioca": traditia potrivnica in Europa, unde a triumfat o singura data, in 1958. De atunci, "Selecao" a disputat o singura finala pe "batranul continent", pierduta cu 3-0, in 1998, in fata Frantei lui Zidane. De cealalta parte, Europa isi rumega frustrarea de a nu fi triumfat niciodata pe pamant sud-american.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.