Veniturile realizate anul trecut din incoming au fost de 500 de milioane de euro, cu aproximativ 20% mai mult decat in 2004. Turismul de afaceri de la noi din tara reprezinta un segment important din industria turismului. Desi intampina gre
Veniturile realizate
anul trecut din incoming au fost de 500
de milioane de euro,
cu aproximativ 20% mai mult decat in 2004.


Turismul de afaceri de la noi din tara reprezinta un segment important din industria turismului. Desi intampina greutati, firmele profesioniste care fac o afacere din asta au inceput sa prinda contur, veniturile din acest domeniu fiind substantiale. Asociatia Nationala a Organizatorilor Profesionisti de Conferinte si Expozitii (RCB) prezenta pe piata romaneasca de sase ani se ocupa cu dezvoltarea si promovarea turismului de afaceri din Romania peste hotare. ""Cautam sa oferim siguranta clientilor nostri, ca evenimente internationale pot avea loc si in Romania. Trebuie sa convingem o entitate, adica o organizatie internationala"", a explicat Paul Marasoiu, presedintele RCB. ""Am fost catalogati ca fiind o tara sigura, deoarece la noi nu sunt atentate si nu sunt bombe la metrou"", a completat Malin Malinescu, vicepresedinte RCB. Problemele sunt lipsa spatiilor de cazare, a salilor de conferinte, lipsa serviciilor de calitate si, nu in ultimul rand, a banilor. ""Nu orice oficiu al femeii de serviciu poate deveni sala de conferinta"", a explicat Florin Leonte.
BANI. ""Un turist care vine in Romania de placere cheltuieste 50 de euro, iar unul de afaceri - 150 de euro. Cred ca raportul spune ce ramura trebuie dezvoltata"", a explicat Florin Leonte, vicepresedinte RCB. Presedintele RCB a spus ca anul trecut veniturile din incoming au fost de 500 de milioane de euro, insa, spre deosebire de Bulgaria, care a realizat 2,5 miliarde de euro, noi inca stam prost. ""In 2005, volumul turismului de afaceri in Bucuresti a crescut cu 33%, iar la nivel national cu 17%. Pentru 2006 estimam o crestere substantiala fata de anul trecut, numai pentru Bucuresti estimam o crestere de 76%"", a declarat Paul Marasoiu.
MASURI. Conducerea RCB a declarat ca trebuie organizate mai multe saloane si targuri speciale pentru firmele care se ocupa cu organizarea unor evenimente internationale. ""In standul national al Romaniei, finantat de ANT, de la Targul International de Turism de Reuniuni - IMEX Frankfurt 2006, au fost 371 de vizitatori, ceea ce inseamna mult pentru noi, rezultatele fiind fructuoase"", a explicat Roxana Balcescu, presedinte C&b Travel.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.