In orasul bihorean Salonta a fost gatita sambata cea mai mare cantitate de gulas produsa vreodata intr-o singura sarja si intr-un singur ceaun - 5.045 litri. Aceasta cantitate este cu 495 litri mai mare decat cea cu care locuitorii unui mic orasel portughez stabileau recordul de 4.550 de litri, omologat de Guinness Book in anul 2005. Evenimentul a fost organizat cu ocazia sarbatoririi a 400 de ani de la atestarea Salontei ca oras. Ingredientele folosite au fost: 1.200 kilograme cartofi, 700 kilograme carne de vita, cate 130 kilograme de ardei si de ceapa, 100 kilograme de rosii, cate 60 kilograme de telina si morcovi, 60 litri de ulei, cate 40 de kilograme de crema de gulyas dulce si iute, 40 de ardei iuti, 35 kilograme de sare, 20 kilograme de vegeta (delikat), 15 kilograme de boia, cate un kilogram si jumatate de piper, chimen si verdeata (frunze de patrunjel, telinaa si leustean).
Gulasul a fost gustat si de presedintele UDMR Marko Bela, invitat de onoare la Ziua Salontei. Primaria Salonta asteapta omologarea Guinness Book in circa doua saptamani.