Microbuzele in regim maxi-taxi vor putea circula in Bucuresti pe actualele trasee inca o luna, pana la organizarea licitatiei pentru atribuirea celor 17 rute stabilite de municipalitate, a declarat, ieri, primarul general al Capitalei, Adriean Videan

Microbuzele in regim maxi-taxi vor putea circula in Bucuresti pe actualele trasee inca o luna, pana la organizarea licitatiei pentru atribuirea celor 17 rute stabilite de municipalitate, a declarat, ieri, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu.
Patronii firmelor de maxi-taxi s-au intalnit, ieri, cu primarul general, solicitandu-i acestuia prelungirea valabilitatii licentelor pentru actualele trasee, precum si modificarea conditiilor de participare la licitatia programata de municipalitate pentru data de 7 iunie, informeaza Mediafax. Licentele maxi-taxi au expirat miercuri, motiv pentru care, incepand de ieri, operatorii de profil nu mai aveau dreptul de a-si desfasura activitatea pe vechile trasee. "Consider utila prelungirea cu doua-trei saptamani a termenului de valabilitate a licentelor, fata de termenul de licitatie stabilit pentru 7 iunie. Operatorii au reclamat faptul ca nu au posibilitatea sa participe la licitatie din cauza conditiilor impuse de caietul de sarcini. Vom aduce acele clarificari la caietul de sarcini astfel incat sa nu existe alte discutii", a afirmat Videanu, dupa intalnirea cu operatorii de maxi-taxi.

Microbuzele vor ocoli centrul

Microbuzele care vor circula pe rutele stabilite de primarie vor fi numerotate corespunzator fiecarei linii, de la 701 la 717. Noile trasee nu coincid cu cele vechi, fiind vorba practic despre o rearanjare a liniilor, iar acestea vor acoperi aproape toate cartierele Capitalei - cu exceptia centrului - si, mai ales, periferia.
Niciuna din cele 17 variante de traseu nu va include traversarea centrului orasului. Odata revenite pe trasee, oprirea microbuzelor acolo unde solicita calatorii este interzisa, potrivit noului regulament.
In schimb, noile trasee pentru microbuze vor fi mai lungi si vor avea statii proprii, unde vor fi vandute si bilete. Soferii nu vor mai putea sa vanda bilete, acestea urmand sa fie achizitionate din statiile special amenajate pe cele 17 rute.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.