Statul roman va asigura pregatirea a 600 de specialisti IT vorbitori de limba engleza, franceza si germana, care vor lucra la centrul administrativ pentru suport tehnic pe care Microsoft il va deschide in Bucuresti. Valoarea investitiei se ridica la
Statul roman va asigura pregatirea a 600 de specialisti IT vorbitori de limba engleza, franceza si germana, care vor lucra la centrul administrativ pentru suport tehnic pe care Microsoft il va deschide in Bucuresti. Valoarea investitiei se ridica la aproximativ 13 milioane de euro, iar in patru ani vor fi create 750 de locuri de munca in domenii precum inginerie, electronica/electrotehnica, IT, fizica. Presedintele Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), Ana-Maria Cristina, a aratat, ieri, ca pregatirea personalului este singura facilitate acordata companiei americane. "Am transmis o scrisoare catre Microsoft prin care le ofeream facilitatile prevazute in legislatia investitiilor. Singura facilitate oferita este, insa, suportul statului prin Ministerul Educatiei si Cercetarii si prin universitatile de profil pentru pregatirea personalului necesar", a precizat Cristina. Potrivit reprerezentantilor ARIS, acesta a fost avantajul competitiv al Romaniei in cursa pentru atragerea proiectului Microsoft, in care au fost tari precum China, India, Bulgaria, Slovacia sau Cehia. "A fost criteriul care a contat cel mai mult. Ne-au spus clar: singurul lucru care ne va determina sa investim in Romania este posibilitatea de a avea acesti specialisti foarte bine pregatiti", a explicat oficialul ARIS. Divizia Microsoft pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa va investi in Bucuresti un centru adminsitrativ pentru suport tehnic, care va deservi clientii corporativi din Germania, Franta, Marea Britanie si Statele Unite. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.