Incepand de ieri, asiguratii sistemului public de pensii, precum si cei ai sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale din Romania pot beneficia de pensie si de asigurare de sanatate si din Germania. Cu alte cuvinte, roman
Incepand de ieri, asiguratii sistemului public de pensii, precum si cei ai sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale din Romania pot beneficia de pensie si de asigurare de sanatate si din Germania. Cu alte cuvinte, romanii care muncesc pe teritoriul acestei tari vor avea aceleasi drepturi ca si nemtii. Conditia impusa este ca cetatenii romanii sa-si plateasca contributiile catre tara de „adoptie“, respectiv Germania, conform legislatiei acestei tari. Exceptii de la regula fac persoanele angajate in Romania care sunt trimise de patroni sa desfasoare o anumita activitate in contul acestuia, in Germania, acestia fiind asigurati dupa legislatia de asigurari sociale din Romania. Perioada de trimitere nu poate depasi 24 de luni calendaristice. Aceasta perioada curge din prima zi a lunii in care persoana angajata in Romania isi incepe activitatea pe teritoriul Germaniei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.