Se ia un buture si se impaneaza cu slanina. Se pune la marinat - o zi vara, doua zile - iarna, in urmatoarea compozitie: un pahar cu vin rosu, - o jumatate de pahar cu otet, sare, piper, o legatura de patrunjel, cimbru, foi de dafin, usturoi, e
Se ia un buture si se impaneaza cu slanina. Se pune la marinat - o zi vara, doua zile - iarna, in urmatoarea compozitie: un pahar cu vin rosu, - o jumatate de pahar cu otet, sare, piper, o legatura de patrunjel, cimbru, foi de dafin, usturoi, enibahar, doua cepe taiate rondele si patru linguri cu ulei de masline. Se intoarce in aceasta marinata din cand in cand, pe o parte si pe alta. Se pune intr-o tava si se da la cuptor, stropindu-se cu sosul de marinata.
Buturele marinat trebuie fript mai mult decat cel nemarinat. Se serveste simplu sau insotit de un sos picant.
Sosul picant: se prajeste o ceapa taiata marunt, o radacina de patrunjel, piper boabe si cimbru. Se pune otet si se lasa sa scada, apoi se adauga un pahar de sos spaniol si se lasa la fiert inca zece minute. La sfarsit se pun castraveciori taiati marunt si patrunjel.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.