Deputatul PSD Victor Ponta a revenit ieri cu noi declaratii privind tranzactiile cu energie electrica de la complexurile din Gorj, sustinand ca documentele sale arata foarte clar ca Grivco SA a tranzactionat energie, societatea fiind condusa, pana in
Deputatul PSD Victor Ponta a revenit ieri cu noi declaratii privind tranzactiile cu energie electrica de la complexurile din Gorj, sustinand ca documentele sale arata foarte clar ca Grivco SA a tranzactionat energie, societatea fiind condusa, pana in 2005, de Codrut Seres. El a spus ca a sesizat Comisia economica din Camera privind contracte din domeniul energetic si pretul la kilowat, urmand ca ministrul Economiei sa fie audiat de membrii acesteia, insa presedintele Comisiei afirma ca nu exista o sesizare oficiala in acest sens. Ponta a mai sustinut, la Targu-Jiu, citat de Mediafax, ca documentele pe care le detine arata foarte clar ca Grivco SA, condusa, pana la inceputul anului 2005, de actualul ministru al Economiei, Codrut Seres, a cumparat energie la preturi mici, revanzand-o apoi la sume mai mari. El a sustinut ca si liberalii au interesele proprii in tranzactiile cu energie, fiul unui deputat PNL si al primarului liberal din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, fiind implicati in revanzarea energiei electrice catre Electrica. Deputatul PSD a aratat ca societatea Green Energy ii are ca actionari pe Gabriel Stefan si George Ursarescu, fiul deputatului Dorinel Ursarescu, firma achizitionand energie electrica la pretul de 1,2 milioane lei megawatt-ul si revanzandu-l cu aproape doua milioane de lei vechi. Cu o zi in urma, Victor Ponta a declarat ca printre firmele care cumpara energie electrica la preturi preferentiale de la termocentralele din Gorj se numara Grivco SA, SC Energy Holding SRL, SC Romelectro SA.
Ministrul Economiei ameninta cu instanta
Ministrul Economiei, Codrut Seres, a declarat ieri ca nu a ocupat niciodata functia de director general sau presedinte la grupul Grivco si ii cere lui Victor Ponta sa probeze afirmatiile referitoare la tranzactiile cu energie, in caz contrar urmand sa il actioneze in instanta pe deputatul PSD. "Ii solicit sa faca publice documentele prin care sustine implicarea mea in incheierea contractelor de tranzactionare a energiei electrice de la complexurile energetice, in perioada de dinainte de a fi numit ministrul Economiei si Comertului. Daca dovezile nu sunt reale, atunci il rog sa-si ceara scuze public. Daca nu va face acest lucru, il voi da in judecata", a spus Seres, citat de Mediafax.
PD: Seres si PC manipuleaza
Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, si liderul conservatorilor, Dan Voiculescu, au incercat sa manipuleze opinia publica, miercuri, prin informatii neadevarate la adresa PD si a pietei energiei, a declarat senatorul democrat Radu Berceanu, vicepresedinte al Senatului. Acesta a infirmat atat afirmatiile ministrului Seres potrivit carora PD ar fi facut presiuni asupra sa, cat si declaratiile senatorului Voiculescu referitoare la domeniul energiei si afacerile proprii. "Mi se pare curios ca domnul Voiculescu a afirmat ca GRIVCO nu ia si nu da energie electrica la stat. GRIVCO cumpara de la Rovinari, de la Hidroelectrica si de la alte entitati de stat si vinde la Metrorex, care este de stat. Daca vorbim de legalitate, atunci aceste contracte nu sunt ilegale", a afirmat Radu Berceanu. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.