Piata telecomunicatiilor se va apropia de patru miliarde de euro la finele acestui an, dupa ce in 2005 a depasit nivelul de trei miliarde de euro, a declarat ieri presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), Dan Georgescu
Piata telecomunicatiilor se va apropia de patru miliarde de euro la finele acestui an, dupa ce in 2005 a depasit nivelul de trei miliarde de euro, a declarat ieri presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), Dan Georgescu, se arata intr-un comunicat de presa. "Piata de profil a crescut in perioada 2003 - 2004 cu 22%, iar pentru intervalul 2004 - 2005 estimez o majorare de 20-25%, o evolutie mult peste ritmul general de crestere al economiei", a adaugat Georgescu. El a mai spus ca, pe parcursul anului precedent, operatorii alternativi de telefonie fixa au consemnat o crestere a cotei de piata de la 1,2%, in decembrie 2004, la circa 10%. In total, peste 460.000 de abonati au ales serviciile de telefonie fixa furnizate si de alti operatori decat RomTelecom.
"Pe fundalul cresterii generale a pietei, cota furnizorilor alternativi a inregistrat o evolutie spectaculoasa, ajungand la 10%, si a depasit ritmul de crestere cu care ne-a obisnuit experienta altor tari. In Anglia, spre exemplu, la 20 de ani de la liberalizare, cota de piata a alternativilor este inca in jur de 20%", a afirmat Georgescu. Piata de telefonie mobila a inregistrat cresteri de aproximativ 50% semestrial, depasind 13 milioane de utilizatori in decembrie 2005. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.