Presedintele Forumului B'nai B'rith „Dr Moses Rosen“ din Romania, Jose Iacobescu, a declarat, ieri, ca organizatiile evreiesti sustin integrarea tarii noastre in UE la 1 ianuarie 2007. Iacobescu a apreciat eforturile autoritatilor 

Presedintele Forumului B'nai B'rith „Dr Moses Rosen“ din Romania, Jose Iacobescu, a declarat, ieri, ca organizatiile evreiesti sustin integrarea tarii noastre in UE la 1 ianuarie 2007. Iacobescu a apreciat eforturile autoritatilor romane.

Presedintele Forumului B'nai B'rith „Dr Moses Rosen“ din Romania, Jose Iacobescu, a declarat, ieri, ca organizatiile evreiesti sustin integrarea Romaniei in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007. Recent, la Bucuresti, a avut loc un important seminar al organizatiei B'nai B'rith, desfasurat sub genericul „Lupta impotriva rasismului si antisemitismului“.

Cu aceasta ocazie, Simon Reinold, presedintele B'nai B'rith Europa, a apreciat parcursul pozitiv al Romaniei, pledand pentru o Europa extinsa care sa includa si statul roman o data cu 1 ianuarie 2007. De altfel, premierul Calin Popescu- Tariceanu a trimis o scrisoare de multumire organizatiei la inceputul anului.

De asemenea, ministrul de externe, Mihai Razvan Ungureanu, a salutat sprijinul comunitatii e vreiesti cu ocazia vizitei efectuate la Bucuresti, in luna mai, a presedintelui Congresului European Evreiesc (CEE), Pierre Besnainou. Liderul CEE a precizat ca „Uniunea Europeana se va imbogati o data cu aderarea Romaniei“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.