Ministerul Economiei si Comertului a propus Guvernului sa stabileasca sursele de finantare necesare pentru conectarea unor localitati la retelele de distributie a energiei electrice, fondurile necesare ridicandu-se la circa 506 milioane de lei. "Cost
Ministerul Economiei si Comertului a propus Guvernului sa stabileasca sursele de finantare necesare pentru conectarea unor localitati la retelele de distributie a energiei electrice, fondurile necesare ridicandu-se la circa 506 milioane de lei. "Costul unitar necesar pentru racordarea unei locuinte izolate la reteaua de distributie este cuprins intre 10.000 si 240.000 de lei, in functie de amplasament", informeaza Mediafax.
Potrivit MEC, la nivel national exista 67.738 de gospodarii neelectrificate, atat in aria de acoperire a companiei Electrica, cat si in regiunile in care activeaza distribuitori privati. In cazul zonelor acoperite de Electrica se afla 41.706 de gospodarii, din care 2.669 amplasate in 82 de localitati total neelectrificate, 20.215 de locuinte - in 890 de localitati rurale partial electrificate, iar 18.822 de gospodarii amplasate in 93 de localitati urbane in care sistemele de alimentare cu energie electrica necesita extindere.
La inceputul acestui an, Guvernul a aprobat initierea unui program de conectare a tuturor localitatilor la retelele de distributie a electricitatii, premierul Calin Popescu Tariceanu anuntand ca intentia este ca lucrarile sa fie incheiate pana la sfarsitul anului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.