Ministrul italian de externe, Massimo D'Alema, pune in practica promisiunile premierului Romano Prodi, anuntand retragerea a 1.000 de soldati din Irak pana la sfarsitul acestei luni. Cei 2.600 de soldati italieni aflati in Irak se vor intoarce acasa
Ministrul italian de externe, Massimo D'Alema, pune in practica promisiunile premierului Romano Prodi, anuntand retragerea a 1.000 de soldati din Irak pana la sfarsitul acestei luni. Cei 2.600 de soldati italieni aflati in Irak se vor intoarce acasa pana la sfarsitul anului.

Declaratiile facute de premierul italian Romano Prodi in timpul campaniei electorale si imediat dupa preluarea mandatului, cand a promis ca retragerea trupelor din Irak va fi una dintre primele sale masuri, incep sa prinda contur. Massimo D'Alema, ministrul italian de externe, a anuntat ca retragerea totala a celor 2.600 de soldati italieni desfasurati in Irak va fi realizata pana la sfarsitul anului, relateaza AFP. Seful diplomatiei italiene a mai afirmat ca 1.000 de soldati italieni vor parasi Irakul pana la sfarsitul lunii iunie. D'Alema a precizat ca soldatii italieni vor fi inlocuiti treptat de personal civil, care va furniza sprijin umanitar populatiei irakiene.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.