Senatorul PSD Ion Iliescu a pledat, joi, in favoarea crearii unui consiliu consultativ format din reprezentantii structurilor prezente la dezbaterea despre stanga romaneasca, cu scopul de a gandi proiectele viitoare care se vor desfasura in p
Senatorul PSD Ion Iliescu a pledat, joi, in favoarea crearii unui consiliu consultativ format din reprezentantii structurilor prezente la dezbaterea despre stanga romaneasca, cu scopul de a gandi proiectele viitoare care se vor desfasura in perioada urmatoare.
„In cadul forumului o sa cream un consiliu consultativ, un consiliu de reflectie, in care sa chemam reprezentantii celor care au fost de fata (la dezbaterea despre stanga romaneasca, n. red.), cu care sa gandim impreuna proiectele viitoare, si in perioada aceasta de vacanta si, mai ales, pentru toamna”, a precizat Iliescu.
Intrebat daca dupa discutiile avute miercuri in cadrul sedintei Biroului Permanent National (BPN) al PSD mai vorbeste despre „Polul Social”, Iliescu a aratat ca, in continuare, se va marsa pe consacrarea ideii de forum.
„Aceasta ide e (Polul Social, n. red.) nu este impartasita de toata lumea. Sunt unii care se grabesc sa constituie ceva, altii au retineri. Nu avem nevoie sa fortam nota, sa compromitem ideea de a aduna toate fortele de stanga pe o platforma comuna. Deci mergem pe consacrarea acestei idei de forum”, a precizat Iliescu.
El a aratat ca nu este vorba despre nici o constructie si a precizat ca ideea de a construi ceva nu este impartasita de toata lumea.
„Ideea de a construi ceva nu e impartasita de toata lumea. Unii se grabesc sa construiasca o structura politica, altii resping de plano asa ceva. Deci nu se impaca doua tendinte contradictorii”, a mai aratat Iliescu.
Intrebat care ar fi calea de mijloc in aceste circumstante, Iliescu a precizat ca aceasta priveste crearea unui cadru de conlucrare fara a se crea o structura organizationala sau politica.
„Daca partide care participa la asa ceva vor gasi ele calea sa construiasca ceva, e treaba lor, pot sa faca si poluri, si nepoluri, si orice”, a opinat senatorul PSD.
Senatorul social-democrat a subliniat, totodata, faptul ca nu a vorbit despre depasirea fazei de discutii si trecerea la faza organizatorica in ce priveste dezbaterea privind stanga romaneasca, ci a spus doar ca „toate ideile care s-au emis trebuie sa-si gaseasca o cale de concretizare”.
„Sa nu punem carul inaintea boilor, sa nu facem precum Alianta DA, care a si anuntat fuziunea celor doua partide, crearea unui partid de alta structura, si pana la urma, ce-a iesit din asta?” a spus Iliescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.