Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat, joi, ca presedintele PSD, Mircea Geoana, si actualii lideri ai partidului nu au motive mai de fond decat el sa manifeste retineri fata de Petre Roman.
      Iliescu a aratat ca, in
Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat, joi, ca presedintele PSD, Mircea Geoana, si actualii lideri ai partidului nu au motive mai de fond decat el sa manifeste retineri fata de Petre Roman.
Iliescu a aratat ca, in consecinta, liderii social-democrati nu au nici o motivatie pentru a respinge dialogul cu presedintele Fortei Democrate (FD), Petre Roman. El a aratat ca, mai degraba, o motivatie in acest sens i-ar apartine personal, inaintea tuturor.
„Nu Geoana si nu liderii de azi ai PSD au motive mai de fond decat mine sa aiba retineri fata de Petre Roman. Asa ca nu ei sunt cei care au vreo motivatie ca sa respinga dialogul cu el, motivat as fi eu inaintea tuturor”, a precizat Iliescu, raspunzand unei intrebari legate de afirmatia liderului PSD, Mircea Geoana, potrivit careia afisarea senatorului social-democrat impreuna cu Petre Roman nu face bine nici dezbaterii despre sta nga romaneasca, nci atmosferei din PSD.
Intrebat daca i-a iertat lui Petre Roman vechile tradari, Iliescu a raspuns: „Eu privesc ca un om politic cu experienta, mai realist, lucrurile. Viata evolueaza si sunt oameni care isi stabilesc destinele si au evolutiile lor care trebuiesc luate in considerare. Sunt oameni care au fost alaturi de noi si acum nu mai sunt, si-au gasit alte destine. E un Petre Roman care, intr-o vreme, s-a despartit, a conlucrat cu dreapta romaneasca, a fost in conlucare cu CDR si care acum se apropie. De ce sa respingem asa ceva?”.
Iliescu a precizat, de asemenea, ca, in opinia sa, liderii actuali ai PSD nu se tem, de fapt, de Petre Roman, ci de faptul ca dezbaterea pe zona de stanga la care participa si Roman sa nu creeze dislocari in cadrul PSD.
„Eu nu cred ca de Petre Roman se tem, ci de altceva. Şi sunt motivate si aceste chestiuni...Ca aceasta chestiune sa nu provoace dislocari in cadrul PSD. Nimeni nu e interesat in asa ceva.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.