GE Money, divizia de servicii financiare a General Electric, va prelua de la Romanian American Enterprise Fund (RAEF) participatiile majoritare la companiile Motoractive Leasing, Ralfi (Estima Finance) si Domenia Credit, pentru 140 de milioane de eur
GE Money, divizia de servicii financiare a General Electric, va prelua de la Romanian American Enterprise Fund (RAEF) participatiile majoritare la companiile Motoractive Leasing, Ralfi (Estima Finance) si Domenia Credit, pentru 140 de milioane de euro, a anuntat ieri GE. Tranzactia se afla in curs de aprobare de catre autoritati si va fi finalizata cel mai probabil in al treilea trimestru din 2006, se arata intr-un comunicat al GE Money. GE Money va cumpara 80% din actiunile detinute de RAEF in cadrul Ralfi, care ofera credite de consum sub marca Estima Finance. Totodata, GE Money a cumparat si actiunile detinute la Ralfi de Domo Retail. De asemenea, GE Money va prelua 78% din capitalul social al Leasemart NV, care controleaza compania de leasing Motoractive, si 60% din actiunile Domenia Credit.
Ralfi ofera credite de consum in 700 de magazine, din care 110 unitati apartin distribuitorului de produse electrice si electrocasnice Domo. Motoractive furnizeaza servicii de leasing pentru automobile si echipamente prin intermediul a 12 reprezentante regionale si programe destinate comerciantilor. Domenia Credit este o societate de credite ipotecare, cu o retea teritoriala care numara noua filiale. Achizitionarea celor trei companii constituie cea de a doua investitie de anvergura a GE in Romania. Compania Genpact, detinuta in proportie de 40% de GE, a anuntat in 2005 amplasarea unui centru de servicii pentru afaceri si solutii tehnologice la Bucuresti, un proiect de 80 milioane de dolari. GE Money are operatiuni in 23 de tari europene si active de aproximativ 73 de miliarde de dolari. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.