Adriean Videanu. Mircea Sandu, Gheorghe Florian, Ionut Lupescu si Ilie Floroiu au oferit girul oficial al demolarii actualului Stadion National, laudandu-se ca vor construi doua stadioane pana in primavara lui 2008.

Adriean Videanu

Adriean Videanu. Mircea Sandu, Gheorghe Florian, Ionut Lupescu si Ilie Floroiu au oferit girul oficial al demolarii actualului Stadion National, laudandu-se ca vor construi doua stadioane pana in primavara lui 2008.

Adriean Videanu
Intrebari incomode pentru primarul general al Capitalei
1. Avea cunostinta de faptul ca in renovarea Stadionului „National“ au fost investiti
peste 87 miliarde lei vechi?
2. Ce parere va avea Curtea de Conturi a Romaniei despre faptul ca aceasta suma va fi trecuta la pierderi, fiind vorba de bani publici?
3. Avand in vedere ca data
inceperii lucrarilor de demolare si modernizare va fi undeva la sfarsitul anului, dupa licitatia organizata pe 30 septembrie, vor fi de ajuns un an si cinci luni pentru finalizarea lucrarilor?
4. Are Primaria Capitalei forta necesara sa finalizeze pana in 2008 modernizarea a 360 debulevarde, construirea a doua stadioane, a unei arene multifunctionale si a altor lucrari de infrastructura?
5. Oare presedintele Basescu a tras semnalul de alarma
in sedinta de Guvern privind destinatia a 100 milioane de euro, pentru cele doua stadioane, doar asa de ochii lumii?
6. Nu cumva Primaria Capitalei a fost bagata la inaintare
pentru ca, in cazul in care stadioanele nu vor fi gata pana in primavara lui 2008, sa fie trasa la raspundere?

Mircea Sandu
'Nasule>>, sustinem gazduirea finalei UEFA, nu demagogia!
1. Suntem mandri ca vom avea un nou stadion national, dar stiati ca stadioanele nationale din Europa, adica acelea construite pe bani publici, au pista de atletism?
2. Ati fost de acord cu refacerea gazonului de firma lui Adrian Oprisan, ati fost de acord cu proiectul de modernizare al lui Morariu, acum doriti un stadion exclusiv pentru fotbal, insa nu vi se pare ca parerile dumneavoastra se schimba in functie de anotimpul politic?
3. Credeti ca UEFA nu ar fi fost de acord si cu un stadion cu pista de atletism?
4. V-ati exprimat parerea ca suma necesara construirii celor doua stadioane va depasi 100 milioane de euro. Cu cat estimati ca va fi depasit acest plafon?
5. Stiati ca acea parcare de cateva mii de locuri de sub Stadionul National nu poate fi realizata decat dupa ce actualul gazon va fi, din nou, inaltat? Nu de alta, dar la precedenta „inaltare“ panza freatica era la 25 de centimetri adancime!
6. Aveti suportul „Gardianului“, domnule presedinte, pentru organizarea finalei UEFA 2008/2009, insa va rugam ca in cazul in care termenul de predare al noului stadion va fi incalcat, sa considerati ca nu l-ati avut vreodata.

Gheorghe Florian
Mentalitatea sefului sportului are ca punct de reper constiinta?
1. Domnule Florian, acum un an v-ati afisat in aparatorul investitiilor la Stadionul „National“, declarand ca modernizarea acestuia va fi gata in toamna lui 2006. Acum v-ati razgandit? Cand ati spus adevarul?
2. De ce ati acceptat atat de usor ideea demolarii actualei constructii si renuntarea la pista de atletism in care s-au investit bani pana in februarie acest an?
3. Construirea unui stadion propriu pentru atletism, in contextul in care Jocurile Olimpice sunt in 2008, nu este cumva o idee intarziata?
4. De ce combateti acum cu inversunare suprafata „Mondo“, care trebuia sa acopere pista de atletism, din moment ce v-ati laudat public ca ati facut toate demersurile ca aceasta sa fie achizitionata?
5. Veti face vreo poza cu noul proiect al Stadionului „National“ sau presa poate realiza un trucaj cu o fotografie mai veche de-a dumneavoastra in care apareati langa vechea macheta a stadionului?
6. Aveti ceva pe constiinta vizavi de modul cameleonic in care ati condus sportul romanesc?

Ionut Lupescu
Nu incercati sa scoateti presa 'tap ispasitor>> in cazul unui esec!
1. Nu cumva doriti sa aveti in presa un tap ispasitor in cazul in care UEFA nu-si va da avizul pentru organizarea finalei UEFA? Presa sustine interesul national, iar rolul ei este constructiv, nu demolator. Critica ajuta, domnule director, nu distruge stadioane!
2. Ca presedinte al Comitetului de Organizare al finalei Cupei UEFA din 2009 aveti obligatia de a va lua toate masurile pentru a nu fi tras la raspundere de forurile internationale, in cazul in care lucrarile nu se vor incheia. Va simtiti „pus la inaintare“?
3. Ca fost sportiv cunoasteti importanta unui teren propice pregatirilor si meciurilor oficiale. Aveti cumva remuscari vizavi de faptul ca lotul olimpic de atletism va fi lipsit inca doi ani de un asemenea „teren“, respectiv o pista olimpica?
4. Actualul gazon este foarte probabil sa fie acoperit cu pamant? Unde va disputa Nationala meciurile din preliminariile Euro 2008?
5. V-ati gandit ca in cazul (Doamne fereste!) al ratarii calificarii la Turneul Final Euro 2008, jucatorii si staff-ul tehnic pot da vina pe lipsa unui gazon „adevarat“?
6.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin