Ieri, ora 9.00, stadionul Dinamo din Capitala. Sute de copii, multe vedete din sport, rasete, muzica, tipete si bucurie mare. Cu ocazia Zilei Copilului, Ministerul Administratiei si Internelor a organizat o competitie sportiva numita "Educatie prin s
Ieri, ora 9.00, stadionul Dinamo din Capitala. Sute de copii, multe vedete din sport, rasete, muzica, tipete si bucurie mare. Cu ocazia Zilei Copilului, Ministerul Administratiei si Internelor a organizat o competitie sportiva numita "Educatie prin sport". Aproape 400 copii, cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani, din 7 institutii de invatamant si Centrul de plasament "Sfantul Nicolae", aflat in grija M.A.I., s-au intrecut in diverse probe sportive, fiind asistati de vedete ale sportului romanesc.
Ca in orice intrecere sportiva, sarbatoritii acestei zile au inceput cu o incalzire de care s-a ocupat personal Mariana Bitang - consilier de stat pentru probleme de sport. Debutul a determinat-o pe Mariana Bitang sa declare: "Suntem foarte bucurosi ca au venit copii si nici unul dintre ei nu va pleca fara cadouri. Obiectivul nostru este sa readucem copiii spre sportul de masa si nu numai".
Aproape 400 de copii, iubitori de sport, si-au "vazut visul cu ochii", intalnindu-se cu idolii lor - sportivi de renume mondial. Castigatorii fiecarei probe sportive - saritura in lungime de pe loc, stafeta 4x25 m, alergare de rezistenta, viteza role, minifotbal si tenis - si-au primit premiile constand in cupe, medalii, jucarii si alte cadouri, de la unul dintre sportivii de renume prezenti la eveniment, respectiv: Elisabeta Lipa, Marius Urzica, Paula Ivan, Maricica Puica, Otilia Badescu, Doina Ignat, Monica Rosu, Marian Dragulescu, Alexandra Eremia, Vasile Stanga, Viorica Susanu, Camelia Potec, Loredana Boboc, Silvia Stroescu, Andreea Isarescu, Violeta Beclea-Szekely.
"Reusita actiunii de astazi ne determina sa continuam acest gen de activitati. Ministerul Administratiei si Internelor este interesat de soarta viitorilor campioni olimpici si mondiali si de aceea evenimentul de astazi este doar un inceput", a afirmat chestor Elisabeta Lipa - director adjunct in cadrul M.A.I. Dupa terminarea probelor si pana la premiere, copiii au fost liberi sa se joace pe terenul de fotbal cu cele cateva zeci de mingi primite de la organizatori. Atmosfera a fost intretinuta de cei doi consilieri prezidentiali Octavian Bellu si Mariana Bitang, care au dat autografe si s-au atrenat in jocul copiilor. Elisabeta Lipa a fost tot timpul in mijlocul copiilor. Marius Urzica, timid ca de obicei, a stat cateva minute printre viitorii campioni ai tarii apoi s-a retras departe de aparatele de filmat si fotografiat. Nu au lipsit nici campioana Otilia Badescu care s-a implicat cu mult suflet si pasiune in jocurile copiilor. Avand in vedere ca aceasta zi este aniversata pe toata planeta, printre copii prezenti la competitia sportiva s-au numarat si 10 copii refugiati, care au concurat, s-au jucat si s-au bucurat de cadourile puse la dispozitie de organizatori, impreuna cu micutii sportivi romani.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.