Biroul de presa al Parlamentului European anunta ca, incepand din ianuarie, copiii ar urma sa beneficieze de medicamente adaptate la metabolismul lor, renuntandu-se astfel la administrarea de doze reduse de substante destinate adultilor. Noul regulam
Biroul de presa al Parlamentului European anunta ca, incepand din ianuarie, copiii ar urma sa beneficieze de medicamente adaptate la metabolismul lor, renuntandu-se astfel la administrarea de doze reduse de substante destinate adultilor. Noul regulament vizeaza intregul spectru de medicamente destinate copiilor. Regulamentul se refera la medicamentele in curs de fabricare si inca neautorizate, la medicamentele deja autorizate si brevetate, precum si la produsele autorizate care nu sunt protejate de drepturi de proprietate intelectual. Pentru toate aceste produse, firmele farmaceutice va trebui sa prezinte un ""plan de investigatie pediatrica"".
AVANTAJE. Doua probleme vor fi astfel evitate: lipsa de informatii privind supradozarea - care creste riscurile de efecte nedorite si de deces - si ineficienta provocata de subdozari in timpul tratamentului.
FLACOANE SPECIALE. Pentru a nu fi tri-butare autoritatilor nationale in ce priveste fixarea preturilor acestor medicamente sau includerea lor in sistemele de asigurari de sanatate, produsele pediatrice - ale caror date trebuie prezentate si autorizate in toate statele din Uniune - vor beneficia de o prelungire cu sase luni a Certificatului Complementar de Protectie (CCP). Flacoanele de medicamente speciale pentru copii vor fi prevazute cu o eticheta speciala. Comisia europeana are la dispozitie un an pentru a alege, la recomandarea ""comitetului pediatric"", acest simbol. Intrarea in vigoare a regulamentului este prevazuta pentru 1 ianuarie 2007.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.