Omul de afaceri sirian Omar Hayssam, acuzat ca ar fi organizat rapirea la Bagdad a trei jurnalisti romani, Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian este de negasit. El a fost arestat preventiv, in urma cu aproximativ un an, dar pe 27 apri

Omul de afaceri sirian Omar Hayssam, acuzat ca ar fi organizat rapirea la Bagdad a trei jurnalisti romani, Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian este de negasit. El a fost arestat preventiv, in urma cu aproximativ un an, dar pe 27 aprilie a fost eliberat pe motive de sanatate. Doctorii de la Institutul Medico-Legal au certificat faptul ca sirianul suferea de doua metastaze, o maladie ce nu putea fi fi tratata la spitalul penitenciarului Rahova. De cand a fost elibeat nu a mai dat pe la tribunal, dar nici la spital nu se afla.

De altfel, la ultimele infatisari, Omar Hayssam ajunsese sa vina cu ambulanta, avand in mana perfuzii. Nu de putine ori a invocat stari de lesin, lucru care a facut imposibila interogarea sa. In acest context, revocarea mandatului de arestare nu a fost comentata decat in termenii unei omenesti clemente. Fapt apreciat chiar si de sirian, care la parasirea penitenciarului a tinut sa multumeasca "celor are au inteles ca vreau sa traiesc ultimele zile alaturi de copii si familie". Numai ca imediat dupa ce a fost lasat in libertate, Omar Hayssam a lipsit constant de la termenele procesului sau. La ultimul termen, cel de miercuri, avocatii sirianului nu au mai putut proba nici macar faptul ca acesta s-ar afla in spital. Pana in prezent, in acest rasunator dosar nici o persoana nu a putut fi audiata din cauza ca la fiecare termen a existat un viciu de procedura prin lipsa lui.

Judecatorii ameninta cu politia
Omar Hayssam va fi adus cu politia la judecata daca nu se va prezenta de buna voie la urmatorul termen al procesului in care este cercetat pentru terorism. Imediat dupa ce a fost lasat in libertate, Omar Hayssam a lipsit constant de la termenele procesului sau. La termenul de miercuri, avocatii sirianului nu au putut face dovada faptului ca Omar Hayssam este in spital, lucru care a nemultumit-o pe judecatoare. In aceste conditii, magistratul a atras atentia avocatilor ca daca pe data de 14 iunie Omar Hayssam nu va fi in sala de judecata, va trimite politia dupa el sa il aduca cu forta. Omul de afaceri Omar Hayssam este judecat de Curtea de Apel Bucuresti pentru acte de terorism in dosarul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak. Omar si Mohamad Munaf sunt cei care, potrivit anchetatorilor, ar fi planuit si finantat operatiunea de rapire a celor trei jurnalisti romani. Reamintim ca sirianul a fost arestat preventiv, in urma cu aproximativ un an, sub acuzatia ca ar fi organizat rapirea la Bagdad a trei jurnalisti romani, Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian.

Hayssam vroia sa se trateze in strainatate
Omul de afaceri sirian Omar Hayssam a fost eliberat, pe 27 aprilie , dupa ce instanta a decis revocarea mandatului sau de arestare pe motive de sanatate. Hayssam a iesit pe propriile-i picioare din penitenciarul Rahova, desi la ultimele termene de judecata sirianul a fost adus cu salvarea, intins pe targa si cu perfuzii in mana. La iesirea din penitenciar, Hayssam a tinut sa declare inca o data presei ca nu a avut de-a face cu rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak. Omul de afaceri sirian a plecat acasa cu o ambulanta inchiriata. A petrecut doar cateva ore alaturi de familia sa, urmand ca apoi sa se interneze intr-un spital de oncologie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.