Dupa cum bine stim, ziua de 1 Iunie este dedicata exclusiv copiilor si se sarbatoreste peste tot in lume. Copiii devin cu aceasta ocazie "elementul principal", deoarece lor le este inchinata aceasta zi. Au loc concursuri si spectacole, in cadrul caro

Dupa cum bine stim, ziua de 1 Iunie este dedicata exclusiv copiilor si se sarbatoreste peste tot in lume. Copiii devin cu aceasta ocazie "elementul principal", deoarece lor le este inchinata aceasta zi. Au loc concursuri si spectacole, in cadrul carora micii strengari isi pot demonstra talentul, in expozitii, recitaluri si concursuri. Se rade, se canta si totul capata o noua dimensiune prin ochii copiilor! Una infinit mai buna. NIRO Group, in cadrul parteneriatului public privat semnat cu Primaria Sectorului 2 si Primaria Dobroesti, Ilfov, a organizat, cu ocazia zilei de 1 iunie, ample manifestari dedicate copiilor. Acestea s-au desfasurat in trei locatii, Primaria Sectorului 2, Parcul Plumbuita din Sectorul 2 al Capitalei si Comuna Dobroesti.

1 Iunie este si un bun prilej de a oferi cadouri copiilor de toate varstele. Ziua a fost sarbatorita si in Sectorul 2 al Bucurestiului, in Parcul Plumbuita, cu amuzante piese de teatru, concerte, personaje de basm, expozitii, toate asortate cu multa distractie si voie buna.
In ciuda vremii, care a fost destul de noroasa, manifestarea din parc, finantata generos de Niro Group, s-a desfasurat fara probleme sau oprelisti.
Tonul petrecerii a fost dat de o defilare incantatoare a personajelor de poveste pe aleea principala de la intrarea in parc. Cenusareasa, Pacala si Tandala, Alba ca Zapada, pirati si personaje din Casuta cu Povesti, au prins viata prin intermediul copiilor de la centrele de plasament de pe raza sectorului.

Muzica, dans si concursuri fulger
In jurul orei 11.00 a debutat programul artistic in cadrul caruia a evoluat pe scena amplasata in parc, ansambluri de copii din institutii de invatamant. Deschiderea a fost facuta de copii de la Gradinita nr. 201 care au avut un program de dans popular, prichindeii fiind imbracati in costume nationale romanesti.
Au urmat solistii Centrului de zi "Floare de Camp" care au sustinut un program muzical original, intitulat "Vivat Veselia!". Primul concurs organizat a fost unul gen intrebare-raspuns fulger, cu tema "De cate tipuri pot fi baloanele?". Cei care au reusit sa raspunda corect la intrebare au primit cadou din partea sponsorilor CD-uri si casete audio.
Centrul de Zi Pinocchio a pus in scena un extrem de dinamic spectacol cu calusari. Interesant este faptul ca prichindeii care au facut scena sa tremure aveau arste intre 6 si 9 ani, iar audienta i-a rasplatit cu indelungi aplauze. Un al doilea concurs fulger a avut ca tema "La ce foloseste balonul cu aer cald?", iar castigatorii lui au fost, de asemenea, rasplatiti cu CD-uri si casete audio.
Liceul Teoretic Ady Endre a pus in scena un dans maghiar, care a durat mai bine de un sfert de ora, urmat de un recital de muzica usoara al elevei Andreea Botez, de la Liceul Teoretic "Lucian Blaga", de un numar de dans de societate sustinut de Clubul Copiilor din Sectorul 2, de un moment muzical al grupului "Floare de Colt", trupa "Extrem" de break dance, de o extraordinara polka si un frumos dans irlandez, executate de elevii Liceului Teoretic Victor Babes. Reprezentatii au fost intercalate de concursuri fulger, de genul "Recunoasteti melodia?".
Pe langa acestea, au mai fost organizate concursurile: "Dansul baloanelor", "Un elev de nota 10", "Parada costumelor din povesti", "Cel mai rapid spargator de baloane", "Cea mai interesanta figurina relaizata de copii", "cel mai frumos balon pictat", "Cea mai frumoasa pictura pe carton", "Cel mai bun orar" si multe altele.

Cadouri pentru toti si expozitii cu vanzare
Nici un copil nu a plecat fara cadou de la manifestare, pentru ca, chiar daca nu s-au inscris in concursuri, standurile de pe aleea principala i-au rasplatit cu mici atentii. Corturile - fiecare amenajat tematic - au reprezentat un alt punct de atractie al zilei.
Astfel, Centrele Gavroche, Ciresarii si Danila Prepeleac au participat la defilare costumati in pirati, iar cortul comun al celor trei centre a fost amenajat ca un adevarat Han al Piratilor, in miniatura. Mai mult, "Gavroche" a organizat si o expozitie cu vanzare. In cadrul acesteia au fost prezentate lucrari realizate chiar de catre copii centrului: tablouri, obiecte de artizanat, bratari frumos impletite din cureluse de piele.
Copii care au vizitat expozitia au primit din partea Centrului Gavroche cate o jucarie. Cu banii stransi in urma comercializarii exponatelor, copii centrului se vor autofinanta. Isi vor cumpara materiale pentru a putea realiza noi lucrari si-si vor plati cheltuielile pentru organizarea unei miniexpeditii, ne-a declarat Marinela Alexeanu Butu, directorul centrului "Gavroche", infiintat in anul 1990.

- Ce inseamna manifestarea de astazi pentru Centrul Gavroche?
- Marinela Alexeanu Butu: Un motiv de bucurie. Grupul Niro, Primaria Sectorului 2 si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protetia Copilului din sector, ne-au anuntat ca organizeaza si anul acesta o manifestare extraordinara pentru copii. Noi am participat la o astfel de manifestare si anul trecut si stiind ca este vorba de lucruri extraordinare pentru copii nu am ezitat.

- Care este tema aleasa de copii?
- Piratii. Am amenajat un cort, ne-am asociat trei centre, cu tema "Hanul Piratilor" si, evident, o comoara piratilor. "Recolta" a fost bogata!

- Cati copii sunt in centrul Gavroche?
- In centrul nostru sunt intre 7 si 30 de copii, in functie de circumstante, cu varste cuprinse intre 7 si 17 ani. Astazi sunt 7 copii aici, la manifestare. Cei mai mari fac parte din defilare, iar alaturi de cei mici vor concura pentru premii.

- Are succes expozitia?
- Expozitia noastra este cu vanzare si are un real succes. Am vandut deja o mare parte din exponate. Asteptam cu interes concursurile, am participat deja la parada costumelor, vom concura la baschet, la fotbal. Grupul Niro este implicat in multe astfel de manifestari. In special noi, la Gavroche, am beneficiat permanent de sustinerea si ajutorul lor, de multa vreme incoace. Este foarte frumos, este foarte placut. Copii se bucura foarte mult si noi ne bucuram alaturi de ei.

- Costumele piratilor de cine au fost realizate?
- De noi. Copii, sub indrumarea noastra, si-au realizat fiecare costumul de pirat. Si-au pictat si fetele, in speranta de a fi mai... inspaimantatori. Evident, ca reusesc sa fie doar foarte draguti si dulci. Noi ne-am descurcat prin propriile puteri. Vom participa si la concursul de pentru cel mai bun tablou, avem un copil extrem de talentat.

- Ce vor face cu banii obtinuti din vanzarea exponatelor?
- Pentru colegii nostri de la Danila Prepeleac, o parte din ei vor organiza o expeditie pe Valea Oltului. Banii castigati de copii vor fi folositi in cadrul acestei expeditii. Noi intentionam sa cumparam materiale, pentru ca, copii nostri,chiar daca au o situatie dificila, se gandesc si la alti oameni in nevoie. Chiar intentionam sa cumparam, pentru sinistrati, lucruri de care acestia au foarte mare nevoie. Sunt copii cu un suflet mare si bun, pe care-i iubim si alaturi de care ne bucuram astazi extraordinar.

In beneficiul copiilor
Alaturi de Primaria Sectorului 2 si Niro Group, manifestarea a fost dirijata de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Sectorul 2, reprezentata la petrecere de Monica Nedef, directorul general adjunct al institutiei.

- Ce inseama acest parteneriat public privat pentru Directia Generala de Asistenta Sociala si Protetia Copilului Sectorul 2?
- Monica Nedef: Foarte multe lucruri. Sarbatoarea copiilor de astazi, care coincide si cu Inaltarea Domnului, face parte din acest parteneriat public-privat semnat de Primaria Sectorului 2 cu Niro Group. Grupul este sponsorul nostru principal, care ne-a sprijinit foarte mult in aceasta actiune, de la suportul financiar pana la partea organizatorica.

- Ce inseamna petrecerea de astazi?
- Petrecerea este de mare anvergura. Au fost aduse jucarii gonflabile pentru copii in parc, atent supravegheate, clovni, ansambluri artistice, dulciuri si sucuri, sunt mii de baloane cu care au fost ornate parcurile si au fost oferite si copiilor, si - evident - sute de cadouri.

- Cati copii credeti ca sunt acum in Parcul Plumbuita si cate cadouri ati avut pregatite pentru ei?
- Practic, sunt aproape 700-800 de cadouri care au fost date si copiilor care au urcat pe scena, si copiilor care au participat la concursuri, dar si copiilor care s-au distrat aici, alaturi de noi. Sunt poate 2.000 de copii care au venit in parc cu parinti sau bunici. Dupa cum vedeti vremea este un pic cam mohotata, dar nu a contat. Nu a avut importanta. Copiii sunt foarte fericiti si foarte veseli.

- Ce sunt corturile amplasate pe aleea centrala?
- Standurile de pe alei sunt realizate, fiecare, de cate un centru de plasament sau un centru de zi, sau un centru de primire. Deci sunt copii din sistemul de protectie, care s-au gandit sa faca din cortul lor cate o mica poveste. Fiecare au facut prajiturele, turta dulce, au cumparat bomboane si sucuri, cu care sa serveasca copii din parc. In afara de acestea, sunt organizate 15 concursuri tematice, la finalul carora au fost acordate premii. Sunt prezente la manifestare si foarte multe ONG-uri, chiar langa noi este o astfel de organizatie din Olanda, care ne-au ajutat si ei la organizarea manifestarii.

Manifestari diverse, un singur beneficiar - Comunitatea Sectorului 2
Sponsorul principal al manifestarii, NIRO Group, reprezentat la manifestare de Clitemnestra Volschi, membru al Consiliului de Administratie si de Violeta Lungu, directorul de imagine al grupului, nu este la prima astfel de manifestare organizata in folosul comunitatii Sectorului 2.
Intre concern si Primarie, condusa de primarul Neculai Ontanu, a fost semnat anul acesta un parteneriat public privat, in beneficiul locuitorilor din sector.
Practic, in cadrul parteneriatului sunt organizate saptamanal manifestari pentru cetatenii mai mici sau mai mari. Astfel, saptamana aceasta, in afara manifestarilor de Ziua Copiilor din Parcul Plumbuita, a mai fost organizata o "Cupa la sah a Primarului", chiar in sediul institutiei, de asemenea finantata de Niro Group in cadrul parteneriatului.
Colateral, grupul a finantat si manifestarea de Ziua Copiilor organizata in comuna ilfoveana Dobroesti, in cadrul careia copii comunei si angajatilor companiei s-au distrat, au concurat si au primit cadouri. In week-end, este programata o alta manifestare din cadrul aceleiasi colaborari, "Cupa presei la pescuit sportiv".
Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a rostit un scurt discurs, adresat copiilor. El i-a felicitat pe cei mici de ziua lor si le-a urat distractie placuta, dand si startul competitiilor sportive.
Clitemnestra Voschi a inmanat castigatorilor cadouri, oferite cu generozitate de grupul pe care-l reprezita. "Bucuria din ochii copiilor este ceea ce conteaza", a declarat reprezentantul NIRO Group.
"Manifestarea a fost organizata sub patronajul Directiei de asistenta sociala din Primaria Sectorului 2, pentru copii. Participa foarte multe centre de asistenta pentru copii si organizatii nonguvernamentale. Programul este realizat la initiativa Niro Group si Dragonul Rosu. Nu este prima manifestare de acest gen si nici ultima", ne-a declarat Clitemnestra Volschi.
"Manifestarea se desfasoara in cadrul parteneriatului public privat pe care grupul l-a semnat cu Primaria Sectorului 2. Pe langa aceste manifestari vizibile, sunt organizate si alte manifestari, oarecum ascunse. Este vorba de excursii organizate in beneficiul seniorilor sectorului, de altfel nu trece o saptamana fara sa avem o manifestare", a declarat Violeta Lungu, directorul de imagine al sponsorului principal.
Printre manifestanti au defilat clovni si trei foarte frumosi dragoni rosii, cu care copii sectorului s-au pozat si s-au jucat pe saturate. Haios foc, unul dintre dragoni era, de fapt... o fetita. Imensul animalut de plus avea... codite blonde si fustita roz!
Pentre aceasta manifestare grupul Niro a oferit peste 700 de cadouri, mici bucurii pentru prichindeii sectorului, constand in dulciuri, jucarii, casetele audio si CD-uri. Pe langa acestea, concernul a suportat cheltuielile manifestarii, care se ridica la peste 600 milioane de lei vechi. Pentru concursurile sportive, precum "Ghita Muresan Junior" - de baschet, "Gica Hagi Junior" - la fotbal sau "Cel mai bun jokeu", cadourile au inclus si articole sportive. Tombola cu premii, organizata la finalul manifestarii a avut cadouri surpriza care au contribuit si ele la bucuria generala.

Tineri, la carma sectorului
Tot de 1 iunie, presedintele si vicepresedintele Consiliului Tinerilor au fost, pentru o zi, Primarul si Viceprimarul Scetorului 2, sub indrumarea directa a titularilor de drept ai celor doua functii, Neculai Ontanu si Dan Cezar Ionescu. Mai mult, cu un accent pe seriozitate, copiii din Consiliul Tinerilor au preluat si atributiile Consiliului Local, tot pentru o zi, organizand o dezbatere pe marginea problemelor stringente ale Sectorului 2.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.