Participantii la privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni vor depune ofertele angajante pana la data de 17 iulie. Castigatorul licitatiei va fi anuntat la mijlocul lunii septembrie, conform declaratiei ministrului Finantelor Publice, Sebastian
Participantii la privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni vor depune ofertele angajante pana la data de 17 iulie. Castigatorul licitatiei va fi anuntat la mijlocul lunii septembrie, conform declaratiei ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. Pe lista participantilor la privatizarea CEC figureaza National Bank of Greece, Monte dei Paschi di Siena, Dexia Bank, EFG Eurobank, OTP Bank si Raiffeisen. Dupa selectarea finalistilor, respectiv primele doua sau primele trei banci cu punctajul cel mai mare, se va trece la etapa ofertelor imbunatatite, care vor fi depuse la mijlocul lunii august.
"Pana la sfarsitul lunii iunie, competitorii vor intra din nou in camera de date pentru a parcurge situatiile financiare ale CEC aduse la zi. Dupa aceasta perioada, le vom da un ragaz de doua saptamani pentru fundamentarea ofertelor", a explicat Vladescu, care conduce si Comisia de privatizare a CEC.
Statul vinde 69,9% din actiunile CEC unei institutii financiar-bancare internationale sau unui consortiu din care face parte cel putin o institutie financiar-bancara internationala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.