Legile lui Nicolaescu provoaca ""haos si debandada"", spune prof. dr. Mircea Cinteza, presedintele Colegiului Medicilor din Romania. PENSIONARI. 2.000 de medici trebuie sa se pensioneze, in conditiile in care multe specialitati nu sunt acoperite. Ma
Legile lui Nicolaescu provoaca ""haos si debandada"", spune prof. dr. Mircea Cinteza, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.
PENSIONARI. 2.000 de medici trebuie sa se pensioneze, in conditiile in care multe specialitati nu sunt acoperite. Mai multi medici din Cluj Napoca, Oradea, Alba Iulia, Baia Mare etc. au anuntat ca vor intra in greva foamei, in semn de protest. Ei au trimis o scrisoare deschisa Guvernului si Parlamentului, dar si forurilor europene, in incercarea de a stopa efectele acestor legi. ""Uniformizarea legii pensiilor pentru toate categoriile profesionale este o mare greseala si lasa loc marii coruptii, intrucat MS poate da avize speciale. Cine va beneficia de aviz si cine nu, acest lucru depinde de prieteniile ministrului Sanatatii"", avertizeaza prof. Cinteza. Medicii pensionabili au fie specializari rare, fie lucreaza in zone izolate, locuri unde nu se prezinta nimeni, spune prof. Cinteza. In prezent, din cei peste 48.000 de medici, 2.793 au varste peste 65 ani.
Potrivit acelorasi legi, pana spre sfarsitul anului, cand Ministerul Sanatatii va organiza concursuri pentru functia de director, 460 de spitale vor functiona cu conduceri interimare. Dar ieri erau inca spitale unde ordinele de numire in functie nu au ajuns.
NEAMURI. La Spitalul Universitar Bucuresti, in locul lui Sorin Oprescu a fost numit etern interimarul Gheorghe Iana. Adjunct al sau a fost instalat Catalin Carstoiu, finul presedintelui Basescu, medicul la care a apelat in prima faza a crizei de hernie seful statului. (Magda Marincovici)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.