Elevi din 12 judete preocupati de rolul mass-media in societate au fost premiati, la finele saptamanii trecute, la sediul Ambasadei Statelor Unite, Centrul Cultural, de catre reprezentanti ai misiunii diplomatice americane. Cu ocazia evenimentului a
Elevi din 12 judete preocupati de rolul mass-media in societate au fost premiati, la finele saptamanii trecute, la sediul Ambasadei Statelor Unite, Centrul Cultural, de catre reprezentanti ai misiunii diplomatice americane. Cu ocazia evenimentului a fost prezentat un film despre activitatile proiectului "News to Know" si a fost lansat volumul de eseuri redactate de micii jurnalisti, "Inocenta matura a presei de maine". Proiectul "News to Know" a fost desfasurat de Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni, cu sprijinul Ambasadei SUA si al unor reprezentanti ai presei interesati in consolidarea democratiei participative in Romania. Inainte de a-i premia pe fiecare din cei 100 de elevi finalisti, Mark Wentworth, consilier de Presa si Cultura al Ambasadei SUA la Bucuresti (foto) a salutat in numele ambasadorului Nicholas F Taubman prezenta, la sediul Ambasadei, a atator tineri interesati de presa, declarandu-se incantat ca proiectul s-a bucurat de succes. "Am demarat acest proiect in zonele rurale din Tulcea, cu cativa ani in urma, dar s-a dovedit a avea un succes atat de mare, incat am fost nevoiti sa il extindem, fiind convinsi ca este extrem de important ca tinerii sa inteleaga functiile de baza ale democratiei, precum si rolul lor in aceasta", a declarat Wentworth, explicand ca "una dintre componentele majore ale unei democratii este o presa libera, etica, responsabila si independenta". "As dori sa mai spun ca am apreciat mult sustinerea pe care ne-au acordat-o diverse publicatii partenere si jurnalisti - inclusiv ai ZIUA - televiziuni si posturi de radio", a mai spus oficialul american. La eveniment au fost prezenti mai multi ziaristi care au participat la proiect: Cezar Ion si Marian Voicu de la TVR, Dorin Matei de la Magazin Istoric, Victor Roncea - ZIUA, Cristi Oprea de la Romania libera, Simona Acsinte, redactor sef Radio DEEA, Botosani. Eugen Tomac, presedintele Ligii Tinerilor Romani de Pretutindeni a tinut sa multumeasca echipei ambasadei coordonate de Mark Wentworth si Mihaela Paraschivescu, iar acestia au intors multumirile elevilor participanti la program, afirmand totodata ca il considera a fi cel mai de succes proiect derulat in ultimii ani de Ambasada SUA. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.