Fara intrerupere, din martie 1973 si pana in iulie 1998, Pink Floyd a stationat in clasament. Cu trecerea vremii, din toate genurile, muzica rock a dovedit ca este cea mai ""rezistenta"" in competitie cu celelalte. Unul dintre exemple este fenomen
Fara intrerupere, din martie 1973 si pana in iulie 1998, Pink Floyd a stationat in clasament.

Cu trecerea vremii, din toate genurile, muzica rock a dovedit ca este cea mai ""rezistenta"" in competitie cu celelalte. Unul dintre exemple este fenomenalul record de longevitate reusit de grupul de rock progresiv Pink Floyd, cu albumul ""Dark Side of the Moon"". La cele 736 de saptamani consecutive in topul Billboard 200 se adauga alte 759 de saptamani in Top Pop Catalogue Albums, ceea ce inseamna 1.500 de saptamani per total. Astfel, discul s-a vandut in peste 40 de milioane de exemplare in intreaga lume si inca se mai vinde (8.000-9.000 de copii pe saptamana).
LACRIMI. ""Cand am terminat discul, am luat o copie cu mine si imi amintesc ca l-am ascultat impreuna cu sotia, iar la final ea a izbucnit in lacrimi"", a marturisit Roger Waters, compozitorul si textierul grupului Pink Floyd. ""Atunci mi-am dat seama ca este o opera de arta si am fost convins ca si publicul va raspunde la fel"", a adaugat el. Dupa cum se stie, David Gilmour a renuntat pentru o perioada nedeterminata la Pink Floyd, in timp ce Waters intentioneaza sa inceapa un turneu mondial in care va canta in intregime albumul ""Dark Side of the Moon"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.